Bacauanii care au depus cerere pentru a beneficia de plata pe suprafata (SAPS) vor fi verificati de inspectorii APIA Bacau. Esantionul de control este stabilit aleatoriu si este format din 20 de exploatatii care vor fi inspectate la fata locului.

Alte 912 proprietati vor fi supuse controlului prin teledetectie. Actiunea are drept scop verificarea datelor declarate de fermier in cererea unica de plata: suprafata, speciile cultivate, respectarea conditiilor de mediu etc. Beneficiarii Masurii 214 (plati pe agro-mediu) trebuie sa tina evidenta activitatilor agricole coorelate cu implementarea cerintelor de mediu.

Nou este faptul ca, anul acesta, inspectorii vor verifica si modul in care sunt respectate masurile de protectie a apelor subterane ti de suprafata cu pesticide si nitrati din surse agricole.

“Ii sfatuim pe fermierii care vor fi anuntati ca fac parte din esantionul de control sa dea curs solicitarilor functionarilor APIA de a se prezenta la suprafetele de teren care fac obiectul verificarii la data si ora desfasurarii controlului” – spune Gabriela Mazilu, director APIA Bacau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here