13 aprilie 2024
ActualitateAgricola primește acreditare pentru exportul de salam de Sibiu în SUA după...

Agricola primește acreditare pentru exportul de salam de Sibiu în SUA după 10 ani de eforturi

După zece ani de la depunerea solicitării, Agricola a obținut acreditarea pentru exporturile de salam în Statele Unite ale Americii, deschizând calea pentru comercializarea salamului de Sibiu în SUA. Validarea solicitării vine după ce compania s-a aliniat la rigorile impuse de Food Safety and Inspection Service (FSIS) din SUA, devenind al doilea producător de salam de Sibiu acceptat de această instituție, după Cris-Tim.

Angelica Șmil, Director General Salbac SA, declară: “Abia în septembrie 2021 am primit vizita oficială din partea Departamentului de Agricultură (USDA) – serviciul de inspecție și siguranță alimentară, unde am «trecut» etapa finală specifică procesatorilor. Ne-am aliniat în integralitate la toate condițiile impuse pentru obținerea certificării de export SUA, cu eforturile și costurile aferente”.

Agricola este un gigant în industria cărnii de pui din România, deținând 18% din piața cărnii de pui și fiind principalul exportator în această categorie. Compania se bucură și de o prezență semnificativă pe piața de semipreparate și produse ready-meal, unde deține o cotă de piață de 9%. Salamul de Sibiu Agricola domină segmentul său în România, cu o cotă de piață medie de 42% în valoare, conform datelor furnizate de Nielsen.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri