Filiala Bacau a Aliantei Crestin Liberale a sesizat Biroul Electoral Judetean (BEJ) cu privire la folosirea de catre PSD-UNPR-PC a unor materiale electorale in care se face referire la USL.

Astfel de afise au aparut in Sarata, Comanesti si Bacau. BEJ a admis contestatia si a solicitat indepartarea materialelor, motivând ca o campanie electorala trebuie sa serveasca, intre altele, interesului electoratului de a primi informatii corecte.

BEJ arata ca aceasta alianta electorala “nu a fost inregistrata cu prilejul alegerilor prezidentiale din acest an, de catre Biroul Electoral Central constituit in acest sens, conform art. 6, alin. 3, din legea nr. 370/2004 si, mai mult, este de notorietate ca aceasta alianta nu mai functioneaza in prezent, iar PNL are un candidat din partea altei aliante electorale.

PUBLICITATE

Ca atare, informatia vehiculata, in sensul asocierii acronimului USL cu unul dintre candidati si cu primul ministru pe care acesta il sustine este in mod vadit falsa si induce in eroare electoratul.” BEJ a solicitat posturilor de politie din Sarata, Comanesti si Bacau sa indeparteze afisele in care apare acronimul USL.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ