Denuntatorul Viorel Rusu a fost audiat in instanta in dosarul de mita in care au fost trimisi in judecata primarul suspendat al Bacaului, Romeo Stavarache, fostul director al ADR-NE, Constantin Apostol, si trei oameni de afaceri – Liviu Goian, Liviu Cenusa si Costel Casuneanu. Rusu si-a mentinut acuzatiile si a explicat in ce context a facut o intelegere cu Stavarache si a ajuns sa vireze bani in conturile unor societati apropiate edilului.

“Exista un contract intre Conextrust (administrata de Viorel Rusu, n.r.) si ANL pentru construirea a patru blocuri de locuinte pe Fagarasului, prin credit ipotecar. Primaria punea la dispozitie terenul si toate utilitatile, iar investitia trebuia finalizata pâna in 2009. La sfârsitul lui 2008, primaria a scos la licitatie lucrarile, pentru ca trebuiau executate de primarie. Eu am participat ca singur ofertant, dar am aflat apoi ca oferta mea a fost respinsa. Pentru ca exista riscul sa platesc penalitati, am mers la primar in audienta.

Dupa mai multe amânari, am reusit sa vorbesc cu Stavarache care mi-a spus ca, daca vreau sa se rezolve problema, trebuie sa iau legatura cu Apostol Constantin. Mi-a spus ca acesta are nevoie de circa 150.000 lei. Nu am fost de acord, dar nu am avut ce face. Dupa o zi-doua, m-am intâlnit cu Apostol, dupa care a trimis pe cineva la mine cu un contract de sponsorizare de 150.000 lei”, explica Rusu. El sustine ca, dupa ce a semnat acest contract, s-a rezolvat si problema contractului de lucrari. Suma ar fi platit-o in trei transe.

PUBLICITATE

“Am mai platit 200.000 lei, in baza unui contract de imprumut pe care l-am discutat cu Stavarache. Mi-a spus sa dau aceasta suma, ca imprumut, Asociatiei Top Sport, urmând ca suma sa fie ulterior acoperita din acele comisioane pe care trebuia sa le platesc eu”, mai spune Rusu. Probleme, insa, ar mai fi aparut si dupa inceperea lucrarilor contractate de Rusu cu Primaria Bacau.

“La sfârsitul lui 2009, am inceput lucrarea la un bloc pe Fagaras sau Teiului, nu mai stiu, in zona Bucegi. Primaria trebuia sa plateasca periodic contravaloarea lucrarilor, insa nu primeam suma necesara de la primarie pâna nu achitam facturile catre societatile lui Cenusa si Goian, asa zisele facturi de «prestari servicii».

Trebuia sa le achit pentru ca asa mi-a spus Stavarache Romeo. Sumele platite reprezentau 10 la suta din valoarea facturilor. Se faceau niste contracte de prestari servicii publicitate, insa nu s-a facut niciun fel de serviciu de publicitate. Nu aveam de ce sa cer si nu am verificat daca s-a facut. Facturile de lucrari erau de circa 1-2 milioane lei/luna, iar eu plateam 100.000 lei sau mai mult”, au fost acuzatiile lui Viorel Rusu. La acestea se adauga altele, spune el, pe care insa nu le poate proba. Este vorba de sume de bani pe care i le-ar fi dat lui Stavarache, in numerar, pentru campania electorala – in total 45.000 euro.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Mare om dtavarache asta el poza in om cinstit si uite la opocrit ce sume treceau prin buzunarele lui.A naibii jigodie si pe cata a mai ciubucarit jegosul asta ipocrit de se crede mesia

LĂSAȚI UN MESAJ