In septembrie 2015, Tribunalul Bacau a dat sentintele in cazul celor doi afaceristi din Galati, trimisi in judecata intr-un dosar de trafic de influenta, dupa un denunt facut de omul de afaceri Viorel Rusu. Mihai Daniel Bociar a fost condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare, iar Viorel Adrian Ferendino, la o pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu suspendare.

Cei doi au facut apel, insa procesul nu se va judeca la Curtea de Apel Bacau ci la o alta instanta din tara. Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea de stramutare a dosarului, facuta de Bociar, si a decis ca procesul sa fie judecat de Curtea de Apel Brasov.

Acuzatiile penale impotriva celor doi au legatura cu o lucrare de 4 milioane de euro, pentru reabilitarea statiei de tratare apa Caraboaia, câstigata la licitatie de trei firme asociate – ERG Termrom Galati, condusa de Mihai Daniel Bociar si Viorel Adrian Ferendino, SC Amici si Conextrust, administrate de Viorel Rusu.

PUBLICITATE

Afaceristii din Galati au fost acuzati ca, in perioada 2012 – 2014, au pretins si primit de la Viorel Rusu mai multe sume de bani – in total 50.000 de euro, sustinând ca au influenta asupra unor persoane din Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si ar putea interveni pentru respingerea contestatiei facute de o firma concurenta participanta la licitatia organizata de CRAB, apoi pentru a influenta magistrati de la Curtea de Apel pentru respingerea plângerii facute de aceeasi firma contestatoare.

O ultima transa de bani ar fi fost ceruta pentru a interveni pe lânga persoane din conducerea CRAB in vederea semnarii si derularii contractului. Pe 16 ianuarie 2014, mai spun procurorii, Bociar si Ferendino au primit de la Viorel Rusu 88.000 lei si 575 euro. Atunci a fost organizat si flagrantul, iar afaceristii din Galati au ajuns in arest preventiv, masura schimbata dupa o luna.

Inculpatii au acuzat in instanta ca Rusu le-a intins o capcana si ca denuntul si flagrantul au facut parte dintr-un plan bine pus la punct de a-i scoate din afacere. In acest dosar, lui Viorel Rusu i s-a pastrat calitatea de martor denuntator. Intre timp, insa, si afaceristul bacauan a intrat in atentia procurorilor, fiind retinut la inceputul acestei luni si apoi plasat in arest la domiciliu, intr-un dosar in care este acuzat de patru infractiuni de fals în declaratii si una de participatie improprie la abuz în serviciu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Oare cand acest “,martor denuntator”numit Rusu v-a deveni inculpat in dosarele cu darile de mita pentru a castiga licitatii .Multi primari stiu despre ce e vorba si stiu ca la un moment dat Rusu v-a vorbi cand nu i se vor mai da lucrari.Asa procedeaza acest turnator,mai ales ca se apropie alegerile.

LĂSAȚI UN MESAJ