Tribunalul Bacau a dat condamnarile in dosarul „Mita pentru Sala Polivalenta” in care doi oameni de afaceri din Bacau au fost trimisi in judecata, in urma denuntului facut de secretarul Primariei Bacau, Ovidiu Popovici (foto).

Pentru infractiunea de cumparare de influenta, Codrin A. a fost condamnat la pedeapsa de un an si trei luni închisoare cu suspendare, iar pentru complicitate la aceasta fapta, Vasile M. a primit o pedeapsa de un an închisoare tot cu suspendare. Ambii inculpati au obligatia sa nu paraseasca tara fara acordul instantei.

Pe parcursul termenului de supraveghere, cei doi afaceristi vor trebui sa presteze munca în folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile lucratoare.

PUBLICITATE

In plus, instanta le-a impus inculpatilor plata a câte 5.500 lei drept cheltuieli judiciare. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. Codrin A. (administrator la SC Nova Casa) si Vasile M. (administrator la SC Carotino Forest) au fost trimisi in judecata la sfârsitul anului trecut dupa ce i-ar fi promis lui Popovici suma de un milion de euro.

Pentru acesti bani, Popovici ar fi trebuit sa intervina pe lânga membrii comisiei de evaluare care stabilea câstigatorul lucrarii „Construire Baza Sportiva – Sala Polivalenta a Sporturilor Municipiul Bacau”, insa acesta a decis sa faca denunt la DNA.

In instanta, cei doi inculpati si-au recunoscut faptele.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Adica spaga era de un milion de euro, SPAGA, repet, iar astia doi sunt administratori la doua firme de rahat, de care nu a auzit nimeni. Pai uite dovada ca spaga s-a dus la procurori si judecatori, pentru ca la ce evaziune fiscala facusera golanii inainte casa poata avea asemenea spaga la dispozitie, puteau fi prinsi cu pasarica goala fara mari eforturi. Poate ca merita sa fie facuta o plangere in instanta si la o anumita ambasada. C-asa-i in tenis.

  2. Stimate domnule Delta Foxtrot, citind cuvintele dumneavoastră am constatat că sunteţi subiectiv şi implicat direct în această întâmplare. Din articolele anterioare, legate de acest subiect, se pare că banii nu au existat nicio clipă, oamenii nu au fost prinşi dând aşa zisa şpagă, ci ar fi existat doar o idee sau o discuţie. Dacă aţi vrea să fiţi reprezentat al păcii şi împărţitor al dreptaţii, aţi trimite în puşcărie alţi oameni care muncesc şi fură din banii contribuabililor. Fiţi convins că nu toţi procurorii şi judecătorii sunt corupţi sau coruptibili. Nu mai aruncaţi cu gunoaie în procurori şi judecători, mai ales în ziua de astăzi, când ştim că au început să ia decizii corecte pentru că ştiu că sunt verificaţi. Consider că această condamnare e suficientă şi corectă. În schimb, dumneavoastră, domnule Delta Foxtrot, aveţi probabil ciudă ori pe cei doi administratori la care vă referiţi, ori aveţi ceva cu justiţia română. Contul fals al dumneavoastră denotă că nu ştiţi decât să aruncaţi vorbe goale şi nu aveţi treabă acasă. Cu siguranţă , acest proces amplu mediatizat, despre care s-a scris în toată presa locală şi nu numai, nu ar fi putut fi judecat decât corect şi legal. Nu am niciun dubiu în această privinţă. Cu respect, un critic obiectiv..

  3. Domnule “Un critic obiectiv” Credeți că: expresia “Contul fals al dumneavoastră denotă că nu ştiţi decât să aruncaţi vorbe goale şi nu aveţi treabă acasă.” vă deosebeşte de restul care cred că pedeapsa este mică. Corect este vinovatul la arest între 10 și 20 de ani. De ce îi compătimiți? Cu suspendare sau cu executare tot infractori sunt.

  4. Stimate domnule ,,Un fraier care a plătit”, cu siguranţă ceea ce mă deosebeşte este faptul că nu îmi permit să denigrez pe nimeni din spatele unui cont fals. Din spatele unui monitor toţi suntem viteji şi aruncăm cu bolovani în procurori, judecători şi alte persoane. Mă deosebeşte lipsa injuriilor, a invectivelor şi a limbajului ce lasă de dorit. Când cineva are ceva de spus, mai ales dacă e vorba de răutăţi, vine cu argumente clare şi nu jigneşte de dragul jignirilor. Necunoscând fapta reală, cauza şi dosarul, nu puteţi face afirmaţii nefondate la adresa procurorilor şi judecătorilor, doar de dragul limbii române. Eu sunt de acord cu dumneavoastră că vinovaţii trebuie să plătească întotdeauna. Abia aştept să intre şi domnul Băsescu la închisoare. Sau să fie arestat măcar preventiv că a vândut Flota şi că a făcut atâtea ilegalităţi. . Până atunci consider că o discuţie nu te poate condamna atât de mult cât spuneţi dumneavoastră. AR ÎNSEMNA CA BĂSESCU ŞI TOATĂ GAŞCA LUI SĂ FIE ÎNCHIŞI PE VIAŢĂ la câte au făcut. Articolele acestea evidenţiază faptul că nu s-a dat în acest caz niciun ban, ci doar s-ar fi discutat. Deci e clar că vă place să inventaţi şi să exageraţi. Consider în continuare că procurorii şi judecătorii au cântărit bine lucrurile şi au dat un verdict logic şi uman. Cu respect, chiar dacă nu vă convine gândirea mea.

  5. Inca odata ,,Justitia,, din Bacau spinzura adevarul in sala de judecata…..de aceea ocupam un loc pe podium la nivel national privind coruptia. Vad ca Justitia face casa buna cu politicul iar minciuna este o onoare pentru cele doua……..

  6. Toti hotii din primarii, prefecturi si consilii judetene au furat cu acte, ca i-au invatat juristii si economistii lor cum sa faca asta, asa ca de aceea primarii, prefectii, presedintii de consilii judetene tin cu dintii de fotolii si acolitii lor, ,,prietenasii de businesuri” tin aproape, ca se mai poate inca, mai este de furat in tara noastra.
    Asa ca de ce sa ne mai minunam ca nu sunt bani pentru alocatii decente la copiii nostri, pensii decente la batranii nostri, bani pentru scoli, spitale, parcari, strazi bune, adaposturi pt caini etc.

LĂSAȚI UN MESAJ