Retrogradată în Liga a III-a după un singur an petrecut în eșalonul secund, Aerostar Bacău își va relua pregătirile astăzi. Noutățile sunt la ordinea zilei în tabăra „aviatorilor”, care și-au modificat și conducerea tehnică, și componența lotului. Noul antrenor este oneșteanul Daniel Munteanu (40 de ani), aflat la prima sa experiență ca „principal” la acest nivel. Munteanu va fi secondat de cel ce a condus echipa pe finalul stagiunii trecute, Andrei Vatră.

Un nume nou și în ceea ce priveste antrenorul cu portarii: Florin Anton, de la Ceahlăul Piatra Neamț. Referitor la componența lotului, puțini „supraviețuitori” din cei care au dus greul sezonul precedent: Vraciu, Mihălăchioae, Vișinar, Florescu, Horia Ilie și, posibil, Chirilă. Lor li se vor adăuga tinerii existenți deja în lot, jucătorii reveniți dupa perioada de împrumut (Zaharia de la Oțelul si Chirilescu de la Bucovina Rădăuți), dar și o serie de achiziții care se vor materializa pe durata acestei prime săptămâni.

„De fapt, decizia de a ne reuni atât de devreme are la bază și ideea ca prima săptămână să fie una de acomodare și de configurare a lotului, urmând ca de pe 15 iulie să intrăm în plin în procesul de pregătire”, a declarat noul antrenor, Daniel Munteanu, care a declarat pentru „Deșteptarea”: „Am venit la Aerostar cu mult entuziasm. Am realizat că-mi place mai mult să antrenez decât să joc și- slavă Domnului!- am jucat la cel mai înalt nivel în România. Sunt un învingător și doresc să imprim această mentalitate și la nivelul lotului pe care îl voi antrena la Aerostar”.

În condițile în care campionatul Ligii a III-a va începe pe data de 24 august, „aviatorii” vor avea în program mai multe meciuri de verificare, majoritatea adversarelor fiind deja stabilite: Bucovina Rădăuți, Foresta Suceava, CSM Focșani și Sporting Liești.