După cinci săptămâni de vacanță, singura divizionară B din Moldova, Aerostar Bacău sună goarna. „Aviatorii” se vor reuni astăzi, la baza proprie, în vederea mini-returului de campionat, pe care-l vor începe, de pe locul 15, primul ce asigură salvarea de la retrogradare, pe data de 23 februarie, cu un meci pe terenul Chindiei Târgoviște.

„Din experiența mea de jucător și antrenor cunosc foarte bine că, întotdeauna, returul este mai greu decât turul. În consecință, vrem să ne pregătim foarte conștiincios în această perioadă. Se anunță un sezon de primăvară dificil și dorința noastră este să-i facem față cât mai bine”, a declarat antrenorul Aerostarului, Florin Bratu, care a adăugat: „Obiectivul nostru principal rămâne salvarea de la retrogradare.

Pentru a ni-l atinge, trebuie să ne fortificăm lotul și să ne îmbunătățim jocul.” Băcăuanii au trecut deja la mutări de trupe, fiind în discuții avansate cu mai mulți jucători. Marea majoritate dintre ei (doi portari, un fundaș lateral, trei mijlocași și un atacant) ar putea să semneze chiar azi, urmând să fie și prezentați oficial.

Celelalte ținte ar putea fi atinse până la finalul acestei săptămâni. Numeroase sunt și plecările. Aerostar s-a despărțit deja de șapte jucători: Hărăguță, S. Ichim, Sahru, Gavrilă, Hurdubei, Fl. Istrate și A. Pavel. Băcăuanii intenționează să disponibilizeze alți trei jucători care nu fac obiectivul imediat al echipei: portarul Florescu și fundașii Honea și Chirilescu.

Aceștia vor fi însă cedați doar cu împrumut și numai în cazul în care se vor găsi echipe interesate de serviciile lor. Aerostar se va antrena în localitate pe parcursul săptămânii în curs, urmând ca în perioada 21 ianuarie – 1 februarie să fie efectuat un cantonament la Izvorani. Pe 31 ianuarie, echipa lui Bratu va susține primul amical al iernii, cu Unirea Slobozia, pentru ca la revenirea din stagiul centralizat să dispute alte patru amicale cu Ceahlăul, Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți și Csikszereda Miercurea-Ciuc.

Alte articole