Primele trei goluri marcate în actuala ediție de campionat a ligii secunde au adus și primele trei puncte pentru Aerostar. Băcăuanii au trebuit însă să aștepte patru etape și încă o repriză pentru a sparge, în sfârșit, gheața. Și, mai ales, au trebuit să aștepte revenirea pe banca tehnică a lui Daniel Munteanu, omul care i-a promovat în vară în Liga a II-a. Și ce revenire spectaculoasă! Condusă cu 0-2 sâmbătă, acasă, în etapa a cincea, de Csikszereda Miercurea-Ciuc, Aerostar a răsturnat scorul în favoarea sa în mitanul secund, impunându-se în final cu 3-2.

„Aviatorii” au început în forță jocul de sâmbătă cu ciucanii, procurându-și nu mai puțin de patru situații de a marca în primele 11 minute. Din păcate, șuturile lui Vraciu (min. 7- lob pe lângă din afara careului și 10- vole din alergare în brațele portarului Rybanski) s-au dovedit imprecise, la fel ca și loviturile de cap ale lui Moisi în minutele 9 și 11. Și cum la omul sărac nici boii nuj trag, în min. 15, primul șut al CSikszerdei s-a transformat în golul de 0-1, spaniolul Eder Gonzales surprinzându-l pe Anca-Trip cu un balon expediat de la 17 metri care, înainte de a intra în poartă, a lovit transversala.

Seria neagră, începută în mandatul Cristi Lupuț (zero puncte și golaveraj 0-5 în primele patru etape) părea să se prelungească și sub conducerea lui Daniel Munteanu. Mai ales că în min. 22, la o fază care nu anunța nimic, slovacul Meszaros, servit cu o minge lungă, s-a descurcat excelent între trei fundași băcăuani și, rezistând faulturilor lui Moisi, a majorat scorul la 0-2 cu un șut plasat din marginea careului. Colac peste pupăză, cu două minute înaintea pauzei, „centralul” Kovacsi (ciudată delegarea unui arbitru de etnie maghiară la un joc al Csikszeredei) a ignorat un fault de penalty comis de Palmeș, care l-a împins clar pe Patrick Popescu. Numai că, și în aceste condiții limită, Daniel Munteanu a știut ce să le spună jucătorilor săi la pauză: „Sunt convins că vom întoarce rezultatul. Și nu o spun doar așa, ca să vă ridic moralul.

Cred în asta, cred în voi! Totul este să aveți și voi încredere. Mai greu va fi până marcăm primul gol, veți vedea. Iată de ce ar fi foarte important să-l marcăm repede”. Și, regăsindu-și agresivitatea din debutul partidei, Aerostar a marcat la puțin timp de la reluarea confruntării Reducând din handicap. Și reintrând în joc. În min. 57, Chelaru a executat o lovitură liberă de pe banda stângă pasând paralel cu linia de 16 metri pentru șutul implacabil al lui Horia Ilie, introdus inspirit de Munteanu încă din min. 26 în locul lui Zaharia. La 1-2, gazdele au continuat să atace, băgându-i pe ciucani în corzi. Iar Csikszereda a cedat.

Din nou din faze fixe. De data aceasta, din două cornere. În min. 76, la lovitura de colt executată de Oteliță de pe partea dreaptă, Bor a reluat în proprie poartă pentru 2-2, pentru ca trei minute mai târziu, la cornerul bătut de pe stânga de Manole, Chirilă (și el o soluție venită de pe bancă) să trimită implacabil cu capul pentru definitivul 3-2. Csikzereda a forțat egalarea pe final, dar Aerostar a știut să apere această victorie frumoasă și miraculoasă. Și, contrar părerii antrenorului de la Csikszereda, Valentin Suciu, pe deplin meritată. Echipa Bacăului respiră, urcă un loc în clasament (17 din 21) și se pregătește de o deplasare pe 3 octombrie la Călărași, pentru jocul cu Dunărea.

Aerostar Bacău: Anca-Trip- Alecsandru, Yabre, Moisi, D. Mureșan, Zaharia (min. 26 H. Ilie), Chelaru (min. 61 Chirilă), Oteliță (min. 90 Belciu), Gavrilă (min. 46 Danale), P. Popescu (min. 61 Manole), Vraciu.

Csikszereda: Rybanski- Palmeș, Intzidus, Apro, Bor, Eder Gonzalez (min. 86 Csuros), Kalman (min. 61 Savin), Bara, Botorok (min, 85 Szondi), Bauza, Meszaros.
Dan SionPUBLICITATE