20 aprilie 2024
EconomieAerostar intenționează să distribuie un dividend brut de 0,21 lei pe acțiune

Aerostar intenționează să distribuie un dividend brut de 0,21 lei pe acțiune

Aerostar Bacău, companie specializată în repararea și modernizarea avioanelor militare, anunță planurile sale de a remunera investitorii cu dividende substanțiale. Conform propunerii, compania intenționează să distribuie un dividend brut de 0,21 lei pe acțiune, provenit din profitul înregistrat în 2023, totalizând astfel suma de 32 milioane de lei.

Având în vedere profitul net de 93 milioane de lei raportat pentru anul precedent, Aerostar Bacău vizează să aloce aproximativ o treime din acesta sub formă de dividende. Această decizie vine în contextul unei creșteri semnificative a profitabilității companiei, reflectată și în evoluția sa pe piața bursieră.

La prețurile curente de tranzacționare de 9,35 lei pe acțiune, randamentul dividendelor propuse se situează la un nivel atractiv de 2,2%. Această mișcare este susceptibilă să încurajeze investitorii și să consolideze încrederea în performanța companiei pe termen lung.Deținută în proporție de 71,5% de către Iarom SA, iar cu o participație de 15,2% deținută de Evergent, Aerostar Bacău a reușit să atragă un interes constant din partea pieței. În ultimele 12 luni, acțiunile ARS au înregistrat o creștere semnificativă de 17,6%, reflectând astfel o evoluție solidă a companiei și o încredere crescută din partea investitorilor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri