26 februarie 2024
SportAerostar- egal de luptă cu CSM Bacău, FC Bacău- victorie la scor...

Fotbal/ Liga a III-a

Aerostar- egal de luptă cu CSM Bacău, FC Bacău- victorie la scor cu Brodocul

În Seria 1, etapa a 13-a a Ligii a III-a a început vineri și a găsit pe teren toate cele trei divizionare C băcăuane.

Aerostar a obținut un punct important acasă, 1-1 (1-1) cu concitadina CSM, în timp ce FC Bacău a câștigat la scor, 4-0 (1-0), la Ruși-Ciutea, contra „lanternei” Rapid Brodoc.

În formula Mocanu- Tilibașa, Benchea, Prențu, Arnold- Belciu (min. 54 Bobârnac), M. Matei, Telcean, Băisan- Coroamă (min. 87 N. Constantinescu), A. Dobre, „aviatorii” antrenați de Mișu Ionescu, Andrei Vatră și Cristi Roca au încheiat cu o remiză de luptă jocurile de pe teren propriu din 2023. Derby-ul băcăuan nu a început însă deloc bine pentru Aerostar.După doar șase minute tabela indica 1-0 pentru CSM Bacău, Cezar Strat transformând inteligent, cu un șut puternic, la firul ierbii, pe sub zid, o lovitură liberă de la 20 metri lateral dreapta. Mizând pe garnitura Țăran- Moroșanu, Adăscăliței, I. Ursu, Strat- Săvoaia, Șchiopu (min. 62 Taciuc), Unghianu (min. 84 Buțerchi), Aftanache (min. 62 R. Gherasim), Cătău, Corban (min. 62 Viorică), „CSMeii” lui Cristi Popovici și-au intensificat atacurile la poarta lui Mocanu, care a fost salvat de transversală în min.13, la vole-ul lui Săvoaia.

Încet-încet, tânăra echipă a gazdelor a echilibrat situația din teren și, după ce în min. 35 Alin Dobre și-a văzut anulat golul de 1-1 pentru o discutabilă poziție de ofsaid, în ultimul minut al primei părți, atacantul de 21 de ani al Aerostarului a punctat din nou, de data aceasta pe bune, sancționând o gravă eroare a portarului advers Țăranu.

A fost pentru a doua etapă la rând când portarul „CSMeilor” și-a îngropat echipa, după ce sâmbăta trecută, gafase la golul de 0-2 în derby-ul cu FC Bacău. Intrată cu 1-1 la pauză, Aerostar a căpătat un plus de moral, iar în partea secundă a făcut o impresionantă risipă de efort pentru a nu ceda în fața vice-liderei.

E drept, gazdele au avut și șansă atunci când, în min. 71, Cătău, rămas singur cu portarul Mocanu, a luftat inexplicabil din șase metri, dar la fel de adevărat este că, în minutele de prelungire, la sprinturile lui Alexandru Arnold și Nicolas Constantinescu, „aviatorii” puteau da lovitura.

Ar fi fost a treia victorie de prestigiu contra unor echipe din zona play-off în acest maxi-tur în contul Aerostarului, după succesele cu Miroslava și Foresta Suceava. A rămas 1-1, dar remiza aceasta valorează cât o victorie pentru „aviatori”, care urcă temporar pe locul 7 înaintea deplasării de weekendul viitor, de la Brodoc.

CSM Bacău se împiedică pentru a doua etapă la rând în fața unei concitadine, dar, chiar și în condițiile în care a luat doar un punct din șase în ultimele două runde, trupa lui Cristi Popovici rămâne sus, pe locul 2.

În așteptarea jocului de sâmbătă, dintre CSM Vaslui și Știința Miroslava, sus în clasament a urcat și FC Bacău, care, după succesul cu 4-0 contra Brodocului, a ajuns pe poziția a cincea.

Deși rămasă în zece după eliminarea lui Ionuț Chirilă, „alb-roșii” au deblocat tabela în jocul cu Rapid Brodoc în minutul 38, prin Florescu. Confirmând prestația excelentă din partida cu CSM Bacău, stoperul Denis Ganea a majorat avantajul FC-ului în min. 66, printr-o lovitură de cap, pentru ca în minutele 74 și 83, atacantul Cătălin Vraciu să reușească o „dublă”. Etapa a 13-a va continua sâmbătă, cu partidele Șomuz Fălticeni- Foresta Suceava și CSM Vaslui- Știința Miroslava.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri