Pentru al doilea an consecutiv, Aerostar Bacău se confruntă cu Csikszereda Miercurea-Ciuc în Cupa României. Spre deosebire de anul trecut, când Aerostar și Csikszereda s-au întâlnit în turul al treilea al Cupei, de data aceasta, cele două formații se vor duela în turul patru, ultimul dinaintea șaisprezecimilor de finală, fază care va înregistra intrarea în competiție și a celor 14 echipe din Liga I.

Și tot spre deosebire de anul trecut, când manșa unică a avut loc la Bacău, „aviatorii” impunându-se cu 2-0, partida Csikszereda- Aerostar din actuala ediție se va desfășura la Miercurea-Ciuc. Întâlnirea este programată săptămâna viitoare, joi, 13 septembrie, de la ora 16.30, învingătoarea urmând să acceadă în „șaisprezecimi”.

Pe lângă trecutul comun din Cupă, Aerostar și Csikszereda s-au duelat sezonul precedent și pentru promovarea în Liga a II-a, câștig de cauză având echipa băcăuană. „Chiar dacă prioritar este campionatul, locul ocupat în clasamentul eșalonului secund nefiind unul comod, vom acorda toată atenția și Cupei.

La fel ca anul trecut, când am ajuns să jucăm cu Dinamo, în nocturnă, pierzând greu, cu 1-0, și în actuala ediție dorim să avansăm cât mai mult în această competiție. Vom întâlni o echipă bună, Csikszereda având șanse mari să proveze anul acesta în B, însă ne vom bate pentru a tranșa calificarea în favoarea noastră”, a declarat antrenorul Aerostarului, Cristi Popovici.

„Având în vedere că partida de la Miercurea-Ciuc se va interpune jocurilor de campionat, cu U Cluj, în deplasare, respectiv cu Luceafărul Oradea, acasă, trebuie să fim însă foarte atenți cum vom gestiona lotul de jucători”, a adăugat tehnicianul „aviatorilor”. Și dacă tot am amintit de lotul de jucători, să notăm că, pe lângă aducerea stoperului Alin Mutu (ultima dată la ACS Politehnica Timișoara), Aerostar a înregimentat săptămâna aceasta și doi tineri jucători de la Ardealul: M. Ilie și A. Gavrilă, ambii născuți în 1999. La capitolul despărțiri, divizionara B băcăuană i-a pus pe liber pe Sorin Ichim și Alexandru Roșca.

Urmâtorul meci de campionat al Aerostarului, va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, la Cluj, cu gazdele de la Universitatea, în etapa a șasea a Ligii a II-a. După cinci runde, Vraciu și compania ocupă penultimul loc în clasament, cu un singur punct.

Alte articole