Noi jocuri de verificare pentru Aerostar și CSM Bacău. La trei zile după confruntarea directă de pe „Aerostar”, care a dat câștig de cauză cu 4-1 „aviatorilor”, cele două divizionare C băcăuane au coborât din nou în iarbă. Pentru teste cu alte viitoare adversare din campionat. Aerostar la Suceava, unde a învins-o cu 1-0 pe Foresta, CSM la Hușana, unde a pierdut cu 2-0 întâlnirea cu gazdele de la Hușana. „Sunt mulțumit de felul în care evoluează lucrurile pentru noi. Spre deosebire de primul amical, cel cu CSM, testul de la Suceava a avut o altă încărcătură și o altă intensitate.

La rândul meu, am dat mai multe minute jucătorilor de bază deoarece, încet-încet, trebuie să cristalizăm un prim unsprezece. E clar că mai avem mult de muncă, dar suntem pe drumul cel bun”, a declarat antrenorul Aerostarului, Daniel Munteanu despre amicalul cu Foresta, câstigat de echipa sa grație golului marcat în min. 70 de Chirilă. În partida de pe „Areni”, băcăuanii au evoluat în formula: Axinte- Mihalăchioae, Florescu, Tecuțanu, Bobaru- Chirilă, Botezatu, Copoț-Barb- Artenie, Vraciu, Nemțanu. După pauză au mai intrat Cebotari, Vișinar, H. Ilie, Zaharia, Tilibașa, Ardeleanu și Tofan. În privința noutăților din primul „11”, trio-ul Tecuțanu, Botezatu și Nemțanu vine de la Știința Miroslava, Axinte este un portar de 2000 împrumutat de la Poli Iași, Bobaru un fundaș lateral de 20 de ani crescut la FCSB, iar Copoț-Barb un mijlocaș născut în 1998 adus de la Ceahlăul. Următorul test al „aviatorilor” va avea loc miercuri, 24 iulie, la Odobești, pe teren neutru, contra unei alte divizionare C, Sporting Liești.

Dacă Aerostar a câștigat ambele amicale de saptămâna trecută, CSM le-a pierdut pe amândouă. „Ne aflăm de-abia la începutul pregătirilor. Suntem în perioada de acumulări și de căutări, iar impactul cu Liga a III-a este unul destul de puternic pentru tinerii din lotul nostru”, a explicat directorul tehnic al „CSMeilor”, Giani Florian la finalul înfrângerii suferite sâmbătă, pe terenul unei alte nou-promovate, Hușana Huși. „În perioada imediat următoare vom încerca să acoperim posturile deficitare, astfel încât lucrurile să se miște în direcția dorită de noi”, a mai spus Florian.

La Huși, tandemul Giani Florian- Gică Penoff a rulat întreg efectivul avut la dispoziție, inclusiv noua achiziție, Bogdan Lupu. De săptămâna aceasta, lotul CSM Bacau se va completa cu Belecciu, Nicodim, Rareș Enea și, posibil, Ardei de la Aerostar. Sâmbătă, 27 iulie, băcăuanii vor susține următoarea partida de verificare, în deplasare, cu CSM Focșani.