Victorie importantă pentru Aerostar Bacău în etapa a 30-a a ligii secunde. Sâmbătă, echipa antrenată de Florin Bratu, Andrei Vatră și Dan Moței a pus punct seriei negre de cinci înfrângeri, impunându-se pe teren propriu cu 2-1 împotriva unei contracandidate la evitarea retrogradării, Daco-Getica București.

Deși cu probleme serioase de efectiv, băcăuanii au dat dovadă de caracter și determinare, spre satisfacția ceolor aproximativ 200 de spectatori care i-au susținut necontenit, în ciuda vremii mohorâte. Aviatorii au deschis scorul după doar două minute de joc, grație lui Buhăcianu, autorul unui vole imparabil pentru Gavrilaș. Oaspeții au egalat în min. 19, prin Nsiah (cap sub transversală) și se părea că, în calitate de mari maeștri ai remizelor, vor reuși să-și treacă în cont cel de-al 13-lea rezultat de egalitate stagional.

Cu atât mai mult cu cât în min. 57, Gavrilaș reușise să pareze un penalty procurat de Buhăcianu și executat telefonat de Vraciu. Numai că, în al doilea minut al prelungirilor, același Vali Buhăcianu, indiscutabil MVP-ul întălnirii de la Bacău, a efectuat o cursă senzațională pe partea stângă și, după ce a driblat tot ce i-a ieșit în cale, și-a deschis unghiul de șut cu încă o fentă reușită, înscriind golul victoriei cu 2-1.

Deși continuă să ocupe locul 17 în ierarhia Ligii a II-a, Aerostar se apropie la un singur punct de învinsa sa de sâmbătă și pregătește cu mare încredere următoarea „finală„, cea de săptămâna viitoare, de la Constanța, cu Farul. Contra lui Daco-Getica, gruparea băcăuană a evoluat în formula Udeanu- Mihălăchioae, Mutu, Vișinar, Carabela- Chirilă, Tabacariu, H. Ilie- Buhăcianu, Ciocâlteu (min. 84 Al. Ichim)- Vraciu (min. 71 Adăscăliței).

Alte articole