Aeroportul International “George Enescu” este un obiectiv de maxima importanta pentru judetul Bacau. E o poarta spre Occident, spre lumea larga, o invitatie pentru investitorii straini, pentru românii care pleaca la munca, la studii, intâlniri de afaceri sau in vacanta si pentru cei care se intorc acasa, la familie. De aceea, Consiliul Judetean, care administreaza acest obiectiv prin Regia Autonoma Aeroportul International “George Enescu”, face numeroase demersuri ca sa-l modernizeze si, astfel, sa-l aduca cât mai aproape de standardele europene si mondiale.

In ultima intâlnire a consilierilor din judet, trei puncte au vizat Aeroportul: raportul pe 2015, bugetul pe acest an si prelungirea perioadei pentru care ii este incredintat Regiei acest serviciu economic, asta motivat de faptul ca exista investitii in derulare, care trebuie urmarite si finalizate, dar si o documentatie trimisa Comisiei Europene (CE).

“Aeroportul nostru a depasit de multa vreme traficul de 200.000 de pasageri pe an si avem obligatia de a notifica Consiliul Concurentei si Consiliul Europei vizavi de investitiile pe care vrem sa le facem” a explicat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, apoi a facut o scurta informare: “Investitia in modernizarea Aeroportului a demarat pe data de 9 noiembrie si a ajuns la un stadiu fizic de executie intre 35 si 40 la suta. Terminalul va putea fi vazut efectiv in picioare la sfârsitul lunii martie, se lucreaza si la turn, se lucreaza si la garaj, ultimul obiectiv care nu a fost atins fiind viitoarea parcare. Acolo lucrarile vor incepe imediat ce va fi finalizat terminalul, pentru a putea fi demolat actualul terminal.”

Investitia le va fi prezentata consilierilor si cetatenilor in martie, când va ajunge la 50 la suta. “Lucrarile ar trebui finalizate la sfârsitul anului 2016, dar e posibil sa fie finalizate mai repede, in toamna probabil, deoarece constructorii au ritm extrem de sustinut”, a mai precizat presedintele CJ Bacau.

Terminal european, drum de tara!

Vom avea un aeroport modern, dar nu vom avea un drum de aceeasi calitate pentru miile de pasageri care ajung, in fiecare luna, la Aeroport. Sau poate vom avea caci Dragos Benea a solicitat reabilitarea acestuia: “Am rugat Primaria Municipiului Bacau, de fapt nu e prima data când facem acest lucru, sa inceapa odata si odata lucrarile la modernizarea strazii Aeroportului, la extinderea acesteia. Acum sunt taxiuri parcate si pe stânga, si pe dreapta, practic se circula pe un singur sens si sunt tot felul de inconveniente in trafic.”

Presedintele CJ a discutat cu cei care au construit bugetul municipiului Bacau si spera, acum, ca extinderea strazii va fi prinsa si realizata.

“Place sau nu place, de aproximativ cinci sau sase ani acolo aterizeaza si decoleaza peste 300.000 de pasageri.

E un trafic impresionant si strada Aeroportului e depasita de mult timp, dar acest obiectiv nu e in sarcina CJ, este strict in sarcina Primariei Municipiului Bacau” a declarat Dragos Benea. El a afirmat ca, in viitor, nu va mai deschide aceasta discutie deoarece nu doreste “sa fie amestecata” in campania electorala, spera insa ca Primaria Bacau “sa modernizeze odata si odata strada Aeroportului.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

 1. Domnule BENEA,,,
  Cat a-ti fost la PRIMARIA BACAU,,,pe timpul lui SECHELARIU,DE CE NU
  a-ti facut NIMIC pentru Aeroportul Bacau,,????
  Acum ,va laudati parca ati adus bani de acasa,,,,faceti si dregeti,,,Linia de
  CENTURA , cand o mai faceti,????…..
  Va promovat Seche,Dumnezeu sa-l ierte,dar sante-ti un pungas gingaras,,,
  Vin alegerile si numai pupati Piata Independentei???!!!
  DNA-ul este pe urmele dvs,,sa vedem pe unde scoate-ti camasa ???!!!

  • Nu tin cu nimeni si nici nu fac politica. Pana acum nu s-a putut atinge nimeni de aeroport (partea civila) pentru ca a fost concesionat celor de la BlueAir, care trebuiau sa-l modernizeze. Dar cum patronul BlueAir a ajuns la inchisoare, totul s-a oprit, iar apoi compania a fost vanduta. Noii cumparatori nemaifiind interesati de aeroport. Ce sunt eu curios, este daca se va face ceva la calea de rulaj, sisteme de ghidaj (ILS) si mai ales apron, care mi se mare destul de mic si neincapator. Intr-adevar terminalul de pasageri, turnul si anexele sunt cruciale si trebuie facute primele, inclusiv strada de acces. Totusi speram ca nu sunt aceleasi promisiuni ca la centura Bacaului, anuntata cu mare interes ca se vor porni lucrarile … pe 1 aprilie. Atunci am fost asigurati ca nu este pacaleala, dar … se face acusica un an. Rusinica.

 2. dupa ai si ai de zile de batjocura pentru cei care au “trecut “prin Aeroport,ani de zile in care nu i-a durut deloc ca acest obiectiv este depasit pentru traficul actual,ani de zile in care s-a mers pe “burta” cu modernizarea ce trebuia facuta de Blue Air,s-au gandit ca da mai bine “electoral” sa promovam Marile Realizari.La Iasi s-a facut unul nou,la noi nu s-a putut face ceva cu cel existent.iar mare problema ,e dealtfel,la altii,la aia care nu modernizeaza strada de acces,ca vezi doamne nu pot oamnenii sa mai treaca de atati taximetristi si sa ajunga intr-o “parcare moderna”!!! e jignitor la adresa nostra,dar da bine pentru ei .

 3. Nu am de gand sa il apar pe actualul presedinte.Aieroportul in forma actuala a fost modernizat in vremea lui Sechelariu,pentru ca inainte nu era nici macar asa.Ca sa gresit si nu sa prevazut ca traficul va fi mult mai mare de 100.000 cat se prevazuze,este clar.Problema se pune ca si actualul terminal in constructie este prea mic.Faptul ca aieroportul si centura nu sau facut la timp a tras orasul si judetul inapoi.In acest moment sant slabe sanse sa se mai ridice,pentru ca am pierdut forta de munca ,iar cu pensionari si tineri doar cu gandul la plecare nu se mai poate face nimic.Previziunea mea este ca Bacaul va fi depasit economic de jumatate din judetele Moldovei.Momentan este tinut de Dedeman,daca pleaca ei se alege praful.

 4. Scrisoare deschisa fratilor Paval!

  Acest oras se degradeaza in fiecare zi.
  Aveti parghiile necesare sa influentati factorii politici si mediul privat sa scoatem acest oras, judet, din faliment!
  Toti cetatenii orasului Bacau, vor fi recunoscatori!

 5. Modernizarea aeroportului bacau este ,dupa parerea mea,un fapt foarte important pentru economia din judet.Sper ca lucrarile sa se termine cat mai curand posibil!!

LĂSAȚI UN MESAJ