Pentru modernizarea Aeroportului, licitata pe 9 februarie 2015, s-au inscris doua asocieri de firme: una formata din Porr Construct SRL, SC Rotary SRL, Transproiect 2001 SA si DMV Aviatech SRL si alta din UTI Group, Conextrust si Geo Arc SRL.

Lucrarea a fost atribuita celei de-a doua. Porr Construct SRL – SC Rotary SRL – Transproiect 2001 SA – DMV Aviatech SRL, asocierea care a pierdut contractul, a contestat rezultatul. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a publicat decizia pe site-ul sau.

Conform acesteia, PORR Construct si asociatii au solicitat CNSC urmatoarele: “sa constate ca motivele de respingere ale ofertei sale nu se confirma, in raport cu cerintele caietului de sarcini, oferta prezentata, dar si cu raspunsurile de clarificare prezentate; sa oblige autoritatea contractanta sa anuleze raportul procedurii de atribuire si actele subsecvente (inclusiv comunicarile privind rezultatul procedurii de atribuire) si sa reia evaluarea ofertelor, precum si anularea procedurii de atribuire, in ipoteza in care se constata imposibilitatea dispunerii unor masuri corective.”

PUBLICITATE

CNSC respinge ca nefondata contestatia si dispune continuarea procedurii de atribuire. PORR Construct poate formula plângere impotriva deciziei nr. 865 in termen de 10 zile. Câstigatorul va construi un turn de control, un terminal cu o capacitate de 300 de pasageri, un terminal intermodal pentru transportul rutier, un rezervor de apa, o statie de pompare. o parcare auto si o uzina electrica. Valoarea contractului este de 57 milioane de lei fara TVA.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Sa depunem contestatie dupa contestatie pentru ca lucrarea sa poata incepe la “sfintul asteapta” pentru ca nu avem nevoie de aeroport modernizat, noi sa cistigam, restul nu mai conteaza.

  2. eee pl rusine ….aud de acest aeroport de la alegerile trecute este praf acest domn benea…adika el este pe interesul lui sa faca bani…a incercat el ceva si a vazut ca a intrat DNA pe fir el saracul a incercat sa fie basma curata apasand butonul de panica….acu mai incearca o data dar butonul s-ar putea sa nu mai mearga. Atat pot sa ii transmit si va intelege ” atentie, atentie”

  3. hai sa fim seriosi sau realisti , cat de prosti mai putem fi sa inghitim atatea minciuni oameni buni, nu vedeti ca traim intr-o societate unde nesimtirea si hotia e “la moda” si dragii nostri alesi vor sa o faca legala.
    va spun eu cand va fi gata modernizarea aeroportului: cand va fi gata si centura ocolitoare a Bacaului si va veni Puie Tonta in calitate de presedinte al tarii sa taie pamblica-adica in alta viata :)))

LĂSAȚI UN MESAJ