De Sărbători, se pare că băcăuanii și-au învățat lecția din anii trecuți și au fost mai cumpătați în consumul de alimente și băuturi alcoolice, iar drept dovadă stau statisticile din Spitalul Județean de Urgență Bacău care a înregistrat în aceste zile o adresabilitate în limite normale.

„Nu au fost mai multe cazuri decât de obicei. De pe 31 decembrie 2018 și până în dimineața zilei de 3 ianuarie 2019 s-au înregistrat 726 de persoane care au ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe, dar niciunul dintre cazuri nu a fost foarte grav. Și internări au fost puține.

Pe 2 ianuarie s-a internat o persoană din Bacău mușcată de un mistreț, iar alte două persoane, una din Buhuși și una din Cleja, au necesitat internare după ce au fost victimele agresiunilor fizice. În rest, cazuistica obișnuită, în limita de circa 150 de prezentări pe zi”, ne-a declarat Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al spitalului.

12 bebeluși în primele două zile din 2019

Și la Maternitatea spitalului a fost destul de liniște. În prima zi din anul acesta s-au înregistrat doar 3 nașteri, o fetiță și doi băieței, prima care a venit pe lume fiind fetița, la ora 13.30, iar în a doua zi, pe 2 ianuarie, s-au înregistrat 8 nașteri, cu 9 bebeluși, 7 fetițe și 2 băieței, una dintre nașteri fiind gemelară.


PUBLICITATE