Sute de tineri buni, frumosi si inimosi s-au intâlnit vineri, la ora 17, la Teatrul “Radu Beligan” din Bacau, pentru a sarbatori voluntariatul si pe voluntari, cei care au lucrat cu tenacitate, intregul an, pentru binele comunitatii.

Chiar daca domeniile in care activeaza sunt diferite (asistenta sociala, educatie, protectia mediului, sanatate etc.), scopul lor este acelasi: sa micsoreze suferinta, sa aduca bucurie, sa creeze o lume mai buna, o comunitate mai buna, care sa asigure armonie si sa fie prietenoasa cu toti cetatenii sai.

La editia a IX-a a Galei Judetene a Voluntariatului, organizata de FSC si Kaufland, 15 organizatii si-au propus spre premiere voluntarii. A fost o seara magnifica, in care aplauzele au tinut, uneori, la fel de mult ca momentele artistice, o seara in care voiosia, generozitatea si solidaritatea au fost gazde.

Sarbatoarea Voluntariatului a inceput cu un moment muzical, a continuat cu prezentari in care organizatiile au acordat diplome celor mai harnici dintre tineri si cu anuntarea marilor câstigatori. A fost “un cocktail”, cum spunea chiar presedinta FSC, Gabriela Achihai, in care au fost prezente si firme, si ONG-uri, si institutii, si discursuri, si momente amuzante, si voluntari, si sponsori.

[wonderplugin_gallery id=”407″]

Au primit premii cele mai bune proiecte si cei mai valorosi voluntari la cele trei categorii: social, educatie, tineret. Fireste, cele mai râvnite au fost titlurile “Voluntarul Anului 2015 in judetul Bacau” si “Proiectul de voluntariat al anului in judetul Bacau”.

Celelalte doua mari premii ale Galei au fost acordate pentru “Cel mai bun proiect de voluntariat derulat de o institutie (sectiune in care au intrat scoli, directii, servicii publice de asistenta sociala, primarii etc.) si “Cel mai bun proiect de voluntariat derulat de o firma”.

Un ingredient special, care a dat Galei culoare, dar si multa tensiune, a fost concursul “Liceenii au talent”. Au fost selectati in finala 12 tineri artisti care au cântat, au dansau sau au jucat teatru. Pentru spectatori, deosebit de palpitanta a fost si tombola, care a oferit premii adecvate vârstei lor: o tableta Allview H10 (cu ecran de 10”, procesor Quad Core si posibilitate de apel 3G), o tableta Samsung Galaxy Tab 4 si cinci carduri cadou valabile in reteaua Kaufland.

Acelasi sponsor i-a rasplatit pe laureatii Galei, pentru implicarea si consecventa lor, cu premii valorice. La toate categoriile, câstigatorii au primit, pe lânga recunoastere si aplauze, un trofeu si un card cadou, valabil in reteaua Kaufland, in valoare de 200 lei. In final, toti au fost fericiti: unii pentru ca au fost premiati, altii pentru ca au fost prezenti la Gala, care a fost “o seara de nota 10” si le-a oferit “distractie maxima”.

“Toate aplicatiile inscrise s-au remarcat prin entuziasmul deosebit al voluntarilor si dorinta reala de a schimba in bine aspecte deficitare ale comunitatii in care cu totii traim.
Impresioneaza, de asemenea, si rezultatele obtinute fie de voluntari individual cât si in cadrul proiectelor, ca si numarul de ore pe care acestia si le-au dedicat acestor cauze nobile. Modelul de viata oferit de acesti oameni este impresionant si demonstreaza ca oamenii simpli sunt oricând dispusi sa-si ofere sprijinul celor care au nevoie, cu conditia sa li se ofere ocazia de a o face in mod organizat si in cadrul unor proiecte fiabile”.

Gabriela Achihai, presedinte FSC Bacau

“E foarte important ca are loc aceasta Gala pentru ca astfel pastram traditia, fiind a IX-a editie pe care FSC o organizeaza in parteneriat cu cele mai importante institutii din judet. Constatam ca voluntariatul ia amploare si trebuie tratat ca atare. Merita aprecierile noastre acesti voluntari, care fac diferenta in comunitate si vin sa sprijine anumite grupuri, institutii si ONG-uri. Credem ca in contextul actual al dezvoltarii comunitatii, voluntariatul ocupa un loc de baza. Priviti catre statele dezvoltate! E o seara a voluntarilor bacauani, o replica a Galei Nationale a Voluntariatului, o seara in care oamenii cu inima mare sunt adusi in lumina reflectoarelor si sunt promovate modelele de buna practica.”

Gabriel Magurianu, coordonator Centrul de Voluntariat – FSC

Marile premii ale Galei
1. “Cel mai bun proiect al judetului Bacau – anul  2015” al unui ONG :
 “Big build” desfasurat de Habitat for Humanity
 2. “Cel mai bun proiect al judetului Bacau – 2015” desfasurat de o companie:
 “Curatenie la bunici” al companiei Vodafone, derulat prin Fundatia Vodafone
 3. “Cel mai bun proiect al judetului Bacau – 2015” desfasurat de o institutie :
 “Aici pentru tine” al Agentiei Nationale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog
4. Voluntarul Judetului Bacau – anul 2015:
Madalina Rosu, voluntar in cadrul ASCHN – Centrul “Daniel”
 
Celelalte premii pe domenii de activitate
5. Proiectul anului 2015 in domeniul “Tineret”: 
“Youth Bank” defasurat de Fundatia Comunitara Bacau 
6. Proiectul anului 2015 in domeniul “Social”:
 “Casa lui Andrei” desfasurat de Asociatia “Valoare Plus”
 7. Voluntarul anului 2015 in domeniul “Tineret”:
 Smaranda Camber – Asociatia TED-Ed CLUB
 8. Voluntarul anului 2015 in domeniul “Educatie”:
 Oana Gabriela Stegaru – Asociatia “Eminenta PRO VRANCEANU”
 
 PUBLICITATE