Polițiștii din Bacău cercetează 6 persoane care ar fi obținut 151.000 de lei, prin metoda ,,accidentul”, de la 4 persoane vătămate.

La data de 27 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au continuat urmărirea penală față de șase persoane, respectiv trei bărbați încarcerați într-un penitenciar, două minore și un tânăr, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune, prin metoda ,,accidentul”.

În cadrul activităților desfășurate, la data de 30 iunie a.c., polițiștii au prins în flagrant delict o tânără, de 20 de ani, în timp ce ridica 33.000 de lei de la una dintre persoanele vătămate.

PUBLICITATE

De asemenea, pentru probarea activității infracționale, cu sprijinul reprezentanților Administrației Naționale a Penitenciarelor, polițiștii au efectuat pecheziții într-un penitenciar din țară, unde au identificat mai multe telefoane mobile şi cartele SIM deţinute ilegal, folosite la apelarea şi inducerea în eroare a persoanelor vătămate.

Din cercetări a rezultat că, un bărbat, de 31 de ani, aflat într-o unitate de detenție, ar fi apelat telefonic persoanele vătămate, pe care, prin atribuirea de calităţi mincinoase, le-ar fi indus în eroare, determinându-le să plătească sume de bani unor persoane care se prezentau la domiciliul acestora sau cu care se întâlneau în municipiul Bacău.

Un alt bărbat, de 26 de ani, din aceeași unitate de detenție, ar fi identificat persoane tinere, în special fete, pe care le-ar fi indus in eroare, angajându-le de probă, pe post de secretară la o „firmă de avocatură” din București. Acestea ar fi executat cu bună-credință activităţi de curierat, ridicând „documente” de la persoane ale căror date de identificare şi localizare le erau comunicate.

Ulterior „secretara” preda „documentele” altor persoane, cu vârste de 15, 17 și 26 de ani, aflate în relație cu un alt bărbat, de 24 de ani, aflat de asemenea în penitenciar.

În această modalitate, în luna iunie, cei în cauză ar fi obținut de la patru persoane din municipiul Bacău în total 151.000 de lei.

Cele două minore de 15 și 17 ani și tânărul de 26 de ani au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Bacău, pentru cercetări.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. N-am inteles de ce PROSTIA unora trebuie platita cu libertatea! Ai bani de aruncat de fereastra, arunca-i! Ar trebui pedepsiti si prostii care-si dau economiile pe NIMIC, pe VISURI, pe bani nemeritati si nemunciti!

  2. Ori presa e mai receptiva in ultimii ani ori politia locala isi face mai bine treaba.Aici in Dortmund politia emite un comunicat pe Twitter la o luna.Felicitari primarului pt modul cum coordoneaza politia dar si politistilor pt rezultate bune chiar daca au Logan si nu Mertan!

  3. In Romanica politia nu este subordonata primarului distinsa doamna/domnisoara…nu inca!
    In privinta Politiei din urbea lui Bacovia,ne place sau nu sa o spunem,de cîtiva ani buni isi face treaba.E suficient sa citesti stirile rezultate din comunicatele de serviciu si zilnic vezi arestari a tot felul de borfasi.O fi rau ca sunt fapte sau o fi bine ca sunt prinsi infractorii?
    Totusi sa felicitam acesti politisti pe care-i vad in mare majoritate tineri pt ca la nevoie ii apelam si chiar vin,cu loganul asa cum ai spus!

LĂSAȚI UN MESAJ