O fetita de 15 ani din Colonesti a fost agresata de doi vecini in vârsta de 18 si 19 ani. Ea se uita la televizor impreuna cu doi frati mai mici si cu cei doi tineri, când cei din urma “au vrut sa o duca in alta camera pentru a intretine relatii intime”, arata reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau.

De spaima, fetita a facut convulsii si a fost adusa cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU), dupa un alt vecin a sunat la 112.

“Mama minorei era plecata de acasa de doua zile impreuna cu concubinul, la o stâna. Acest lucru s-a repetat de mai multe ori, iar in perioadele in care mama lipseste copiii ramân in grija minorei in cauza, ea fiind cea mai in vârsta dintre cei cinci minori ai familiei. Tatal natural este decedat”, arata Marian Vatamanescu, purtator de cuvânt.

PUBLICITATE

Un psiholog al DGASPC, care mers in spital si a consiliat-o pe fetita, a stabilit ca este necesara o evaluare detaliata a situatiei minorei si familiei, sprijinirea familiei de catre serviciul social al primariei si includerea minorei intr-un program de consiliere. Directia colaboreaza deja cu autoritatile locale si cu Politia Colonesti.

“Minora va fi externata in prezenta mamei si a specialistilor nostri care le vor insoti la domiciliu pentru a demara evaluarea detaliata a familiei impreuna cu autoritatile locale, arata Marian Vatamanescu. Cazul acestei familii va ramâne in atentia autoritatilor locale si a specialistilor DGASPC Bacau.”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ