Din buzunarul cetatenilor vor fi acoperite sumele pierdute de autoritatile locale din fondurile europene, avertizeaza Constantin Scripat (foto), candidatul PMP la functia de primar al Bacaului. Si nu sunt deloc mici.

“Acest lucru il cunoaste si administratia, il cunoaste si USL, care inca mai functioneaza, dovada fiind ca vicepresedintele CJ Bacau e de la PNL, dar toti incearca sa se eschiveze”, a afirmat Scripat, la conferinta de presa organizata joi. Fostul prefect a explicat ca proiectele finantate prin POR (Programul Operational Regional) si nefinalizate la 31 decembrie 2015 trebuie terminate cu bani din bugetul local pâna pe 30 iunie 2016.

In caz contrar, Primaria Bacau va fi obligata sa returneze integral fondurile europene primite. La somatia ADR N-E, Consiliul Local (CL) Bacau a aprobat includerea proiectelor nefinalizate pe lista de investitii a anului 2016. Liderul municipalei PMP a prezentat cele cinci proiecte nefinalizate si sumele care trebuie acoperite de Primarie din surse proprii. Cel mai modest e adapostul de noapte din str. Milcov, “un proiect relativ usor” care mai are nevoie de 957.954 de lei.

PUBLICITATE

Mult mai mari sunt sumele necesare finalizarii altor investitii: 3,45 milioane de lei pentru modernizarea spatiilor verzi si 11 milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii pe “mica centura”, I. L. Caragiale – str. Letea. La ultimul “s-au intâmplat lucruri ciudate”, a afirmat Constantin Scripat, apoi a adaugat: “Lucrarile au fost date in antrepriza unor firme agreate de primarie, constructorul era doar cu responsabilitatea si ii revenea doar partea de asfaltare”, au fost probleme si cu materialele – “in loc de conducte made in Danermarca s-au montat conducte made in Turcia sau made in China”, apoi cu evaluarile.

Pentru finalizarea strazii Stefan cel Mare, administratia va pune 3,27 milioane de lei, iar pentru modernizarea Insulei de Agrement, 25,99 milioane de lei. “Reabilitarea Insulei de Agrement e un proiect necesar, pentru care s-au obtinut fonduri europene, dar la care nu s-au termintat lucrarile. Problema e mai complexa, exista bani neconsumati, care vor fi pusi din buzunarele bacauanilor”, arata Scripat. Suma totala necesara pentru finalizarea celor cinci proiecte e de 44,7 milioane de lei.

“E o suma destul de mare si nu stiu ce se va intâmpla. Perioada e relativ scurta, tinând cont ca iarna poate dura pâna la 1 aprilie. Daca lucrarile nu vor fi realizate vom returna si ce am primit pâna acum”, a avertizat liderul PMP. De unde va lua administratia banii necesari? “Singura solutie care ar putea salva municipalitatea e un credit, dar Bacaul e deja sufocat de datorii”, afirma Constantin Scripat. Dar daca nu-i va putea imprumuta si nu va termina lucrarile? “Va fi un dezastru pentru Bacau!”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

13 COMENTARII

 1. Unde erati cand s-a admis inceperea unor lucrari nepregatite total (in orb!), la date care era evident ca nu vor permite finalizarea pana la sfarsitul anului ( si unde mai puneti ca s-a putut lucra pana pe 31 decembrie – asa vreme a fost) ? Ati admis firme de apartament cu doi salariati, sau cu necalificati pe post de sefi, sa rezolve problemele Bacaului? Asta-i rezultatul. In loc de alte lucrari absolut necesare orasului, vom folosi banii adunati de la cine mai traieste, inca, in orasul asta neadministrat si fara vreun viitor, sa completam ce n-am cheltuit din cauza indolentei, a imposturii sau a coruptiei ! Mult succes la viitoarele alegeri! Noi ne meritam soarta. V-am lasat sa va bateti joc de noi si mari reusite ati mai avut in aceasta directie.
  Daca vreti sa vedeti impostura si indolenta in forma pura, va indemn sa cititi motivatiile managerilor de proiecte, sustinute in sedintele Consiliului local din decembrie, cand s-au aprobat listele de investitii pentru 2016. Veti vedea ca nu s-au terminat lucrari din cauza ” prea multor camine si capace de canalizare”, ca “sunt prea multe masini pe carosabil” si cate alte minuni !
  Pe astia nu-I pune nimeni la plata? Nu-i intreaba nimeni :” mai omule, ti-am dat atatea milioane sa faci trotuarele astea.De ce-s mai rele ca inainte? De ce-s gropi in ele si de ce nici macar nisipul nu sta in rosturi ?” Pai cine sa-l intrebe pe asta cu nisipul ? Ala cu gropile facute si umplute doar cu niste fiare si cu multa apa? Vedeti “polivalenta” si va lamuriti ca-i asa! Cine vine sa ii inlocuiasca pe astia ? Prea au devenit pereni! Sa vedeti acum, pe final de mandate: haos, furturi, comisioane, interese personale promovate si mult praf in ochii alegatorilor in timp ce, unii vor tine galeata cu laturi pentru a o rasturna in capul nealiniatilor. Cine nu si-a facut plinul va incerca sa recupereze acum si… dupa ei,.. potopul ! Sa nu credeti ca cel la care se refera reporterul e mai bun. Si-a dat si el examenul in administratie. Credeti ca a mai invatat ceva? E prea tarziu pentru el ! Cautati in rezerve tineri destoinici, neidoctrinati, cu ascendenta in gospodari ai locului si promovati-i. La ei este speranta! Vor mai si gresi, dar o vor face din entuziasm si se vor redresa. Bafta!

 2. Avem o conducere de rahat.Cu toti banii proveniti pt modernizari de la UE,nu am fost in stare sa finalizam proiectele propuse.Nu exista conducere,nu exista intelegere si asta a dat totul peste cap!!

 3. Vinovat si trebuie sa raspunda este domnul primar pt toate esecurile acestor proiecte. Banii necesari au fost alocati dar pierduti mereu pe toate liniile .Ar trebui oprite salariile lui Stavarache si celor ce s-au ocupat de licitatii , lucrari si verificarea lucrarilor in teren .
  Toti acestia sunt responsabili si trebuie recuperat prejudiciul pierdut . Daca este incapabil sa lase pe altii si sa nu incurce lumea.
  In firmele private daca era manager de mult era concediat. Bacaul ca oras este si fara aceste noi cheltuieli ce apar si asa supraindatorat la banci. Stavarache si-a batut joc de banii nostri munciti si de viitorul copiilor nostri. S-au aruncat banii si in groapa de Sala polivalenta.

 4. bani sunt , stimabile. si destui, cu conditia sa fie folositi unde trebuie, nu sa va ingrasa voua toate vilele si redele pana la gradul al 7-lea.
  mai faceti si pe interesantii…rusine voua, hoti ordinari!

 5. marian, esti un postac al celor din primaria bacau! Ce te iei de om asa? A scris chiar ce trebuie, dar voua nu va place adevarul verde-n fata ci doar cei care va culeg scamele de pe haine.

 6. Bai nene, nu ai fost la Primarie, ce ai facut pentru oras? NIMIC, BAI NENE! Acum ai gura plina de miere…………………………….. Fugi tare, suntem satui de promisiuni de la aceleasi fete.

LĂSAȚI UN MESAJ