De astazi,12 ianuarie, sportul bacauan este mai sarac: fostul antrenor de handbal Marian Miclescu a parasit aceasta lume la vârsta de 62 de ani.

“Handbalul este viata mea”, marturisea Miclescu, intr-un interviu acordat in toamna lui 2010 cotidianului “Desteptarea”, in care rememora vremurile petrecute pe banca tehnica a divizionarei B IMU. Stabilit in Franta inca din 1988, Marian Miclescu a continuat sa-si cultive pasiunea pentru jocul cu mingea mica si in Hexagon.

In 1994, a condus echipa de cadeti a Frantei spre succesul la Cupa Mondiala din Canada, iar in 1998 a acceptat oferta clubului Bondy, pe care l-a propulsat in semifinalele Cupei Frantei si pe podiumul campionatului primei ligi. “Pentru exigenta mea am fost denumit «Dracula din Carpati»”, zâmbea monsieur Miclescu, care, in afara terenului de joc si a spatiului tehnic, era un tip de o bonomie proverbiala.

“Desi am dubla cetatenie, româna si franceza, ma consider in intregime român, nu si francez. Iar inainte de toate, sa stiti ca sunt bacauan”, preciza Marian Miclescu, care revenea anual in orasul sau natal: “Nu-mi face placere sa o spun, insa constat ca Bacaul de astazi este tot mai gri”.

Din pacate, odata cu disparitia celui care a fost Marian Miclescu, nuanta de gri s-a accentuat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ