Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Bacau le reaminteste fermierilor care beneficiaza de subventii de la stat ca pot solicita de la institutie adeverinte care sa-i ajute sa ia credite de la bancile care au încheiat conventii cu Agentia.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) sunt organismele care garanteaza creditele acordate de banci fermierilor.

„La solicitarea scrisa a fermierului, APIA elibereaza o adeverinta prin care confirma ca acesta a depus cererea unica de plata pentru anul 2015 si a solicitat sprijin pentru masurile de dezvoltare rurala. De asemenea, prin adeverinta se confirma, la data emiterii acesteia, suprafata determinata pentru plata pentru masurile de dezvoltare rurala, ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata pentru schema de plata unica pe suprafata si ca îndeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislatia în vigoare.”
Raluca Iacobeanu, purtator de cuvânt la APIA Bacau

PUBLICITATE

Valoarea creditului poate fi în cuantum de pâna la 80% din totalul sumei calculate conform adeverintei eliberate de APIA. Fermierii care au accesat credite în baza adeverintelor emise de APIA pentru schemele de sprijin pe suprafata pentru anul 2015 vor putea solicita imprumuturi pentru dezvoltare rurala de la aceeasi banca de la care au obtinut creditul anterior. In plus, banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordarii creditelor pentru beneficiarii platilor directe, astfel încât dobânda finala aplicata beneficiarului sa nu depaseasca ROBOR 6M A 4%, iar comisioanele aferente creditului sa fie în limita de 1%.

[/lock_content]

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ