Fermierii care vor să se împrumute la bănci pentru a-şi finanţa lucrările curente din agricultură pot solicita adeverinţe de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Bacău. Documentele îi pot ajuta, astfel, să obţină mai uşor banii pe care şi-i doresc de la instituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

“Pentru a respecta, în continuare, regulile de distanțare socială și pentru a proteja sănătatea personalului propriu și a beneficiarilor, fermierii au posibilitatea de a solicita Agenției eliberarea adeverințelor prin mijloace electronice (telecomunicații). De asemenea, cu acordul fermierului, APIA transmite direct, prin mijloace electronice, instituțiilor bancare și non-bancare adeverințele eliberate”, au precizat reprezentanţii instituţiei.

De altfel, în aceeaşi manieră s-a derulat până acum şi campania de depunere a cererilor pentru subvenţii, până în prezent, fiind înregistrate13.847 de solicitări, pentru o suprafață de 106.273,09 ha. Termenul final al campaniei este 15 iunie 2020.


PUBLICITATE