Story – poveste inspirațională. „Coborâm la prima” – regizor Tedy Necula. Distribuție de top: Adrian Păduraru, Teodora Mareș, Constantin Cotimanis și alții. Un film care merită să fie văzut și discutat cu tinerii! „Un metrou se oprește între stații…fiecare în drumul său, călătorii sunt împreună și încep să interacționeze. Suntem străini până când ceva ne aduce împreună. Dacă ne deschidem, observăm că avem ce împărtăși cu cei din jurul nostru. La finalul călătoriei, la următoarea stație, fiecare iese modificat în felul său…”

O astfel de poveste a fost proiectată, în amfiteatrul Colegiului Național „Ferdinand I” Bacău, elevilor și profesorilor, de însuși producătorul acestui film. A venit personal în Bacău, alături de actorul Adrian Păduraru. „A fost o întâlnire memorabilă. Cu un final plin de revelații interiorizate, de contrapuncte, de întrebări introspective. O lecție de viață și de atitudine despre prejudecăți, aparențe și personaje tipologice ale societății contemporane”, ne-a declarat prof. Nicoleta Zărnescu, directorul adjunct al colegiului.

Despre această vizită la „Ferdinand”, ne-a vorbit mai mult Adrian Iordache, președintele Comitetului Reprezentativ al Părinților de la colegiul național băcăuan. „Tedy Necula este un mai vechi prieten al Colegiului Național «Ferdinand» . Prima vizită în colegiu a fost prilejuită de lansarea în Bacău a filmului inspirațional «Ba se poate». În 2013, Tedy Necula a susținut la Colegiul «Ferdinand» un curs de editare video pentru social media, pentru elevii liceului și a lucrat cot la cot împreună cu aceștia pentru realizarea unui film experimental”, ne-a explicat Adrian Iordache. Acum, Tedy Necula a revenit în Bacău în cadrul turneului de promovare al filmului său, primul film românesc motivațional de lung metraj. „Un film profund, adresat în egală măsura tinerilor și părinților. Am avut deosebita plăcere să putem onora dorința lui Tedy Necula de a reveni la CN «Ferdinand», în mijlocul elevilor, și de a discuta împreună cu aceștia despre realizarea filmului și mesajele transmise de acesta”, a mai spus Adrian Iordache.

Citate față în față

„Filmul e o poveste cu metafore profunde, referitoare la viață, la ceea ce ascunde esența adevărată a societății. Este o capodoperă ce conturează în umbre discrete ideea că soarta, destinul sau orice întâmplare a vieții fac parte din regia lui Dumnezeu, căci nu tot timpul se întâmplă ceea ce dorim, ci ceea ce ne este predestinat să trăim.”
Raluca Cernat, elevă în clasa a IX-a

„Este un film cu o puternică încărcătură emoțională. Un film care conturează foarte bine societatea în care trăim, care ne învață să nu judecăm pe nimeni, pentru că nu avem acest drept. Pe de altă parte, întâlnirea cu Tedy Necula și cu Adrian Păduraru a fost o experiență pe care nu o voi uita niciodată. Am învățăt că «suntem străini, până când ceva ne va uni».”
Horia Radu Crețu, elev în clasa a IX-aPUBLICITATE