29 martie 2024
ActualitateActivități altfel ... la Şcoala Gimnazială „Spiru Haret”

Activități altfel … la Şcoala Gimnazială „Spiru Haret”

În această săptămână, urmărind stimularea interesului pentru artă şi a talentelor artistice, formarea abilităţilor de lucru în echipă, dezvoltarea unor comportamente sociale şi a competenţei de a aplica în practică cele învăţate, prin programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” , Școala Gimnazială „Spiru Haret” a căutat să îmbine deopotrivă utilul cu plăcutul, frumuseţea activităţilor împletindu-se într-un mod fericit şi atractiv cu obiectivele didactice fixate de profesorii şcolii. Astfel, realizarea unor decoraţiuni de Crăciun şi ornarea sălilor de clasă a reprezentat, mai mult decât o sarcină didactică, un prilej de bucurie, deschizând seria activităţilor planificate. Pe agenda acestor zile s-au înscris astfel vizite la Pambac şi Fabrica de suc de mere Iteşti, întâlnirea cu muzicianul Liviu Neamţu, activităţi de intercunoaştere, dar şi jocuri sportive, într-o ambianţă în care competiţia a devenit o întrecere a veseliei.

Totdodată, cu sprijinul Fundaţiei „Dreptul la Educaţie”, 4 grupe de câte 15 elevi de la clasele a V-a şi a VII-a au desfăşurat pe parcursul a patru ore, un curs de educaţie financiară, în timp ce Şcoala Sanitară Postliceală „Sanity” a prezentat la clasa a II-a un curs de prim ajutor. Activităţile culturale au fost şi ele la loc de cinste, elevii claselor primare mergând la teatru, în timp ce colegii lor mai mari au participat la un concert educativ susţinut la Ateneu. Învățătoarea Clemansa Măucă a ţinut să arate elevilor săi din clasa a IV-a A că „Veşnicia s-a născut la sat, dar se păstrează la oraş-muzeu”, că geometria se poate face de plăcere şi i-a purtat pe elevii săi într-o călătorie virtuală în „Lego Land”. Observatorul astronomic a reprezentat şi el o locaţie de interes pentru elevii Şcolii Gimnaziale „Spiru Haret”, fiind vizitat pe parcursul mai multor zile, atât de cei mici, cât şi de cei mari.

A fost o zi în care și Gastronomia a stârnit inclusiv entuziasmul celor de la grădiniţă, care au pregătit prăjituri pentru masa de Crăciun, dar şi al colegilor mai mari, care s-au întrecut în a-şi arăta priceperea în arta culinară. Nu puteau lipsi acţiunile caritabile, iar dacă preşcolarii au devenit „Spiriduşii buni care dăruiesc şi altora”, în şcoală s-au derulat alte două acţiuni importante: „Scrisoare către Moş Crăciun”, coordonat de prof. Teodora Plăeşu şi „Shoebox”, coordonat de înv. Cătălina Costea, care se va încheia duminică, 23 decembrie, în comuna Răchitoasa, unde reprezentanţii şcolii vor duce copiilor de acolo un strop de bunătate. Din paleta de manifestări nu putea lipsi o excursie, elevii de la gimnaziu organizând o excursie la Iaşi, iar joi a fost ziua dedicată manifestărilor culturale, întreaga şcoală răsunând de colinde şi alte manifestări artistice.



Și Moş Crăciun a trecut discret pe la cei mici, împărţindu-le cadouri, în timp ce „Îngeraşul” le-a oferit celor mai mari posibilitatea de a-şi oferi unii altora cadouri, în spiritul sărbătorilor de iarnă.
Programul zilei de vineri este unul diversificat, cuprinzând vizite la biserică, activităţi de voluntariat şi activităţi sportive, la patinoar.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri