Colegiul “Henri Coandă” din Bacău, este implicat în Programul Mondial Eco-Școala încă din 2010, iar în acest an școlar, am aplicat și suntem parteneri, ca Eco-Școală, în proiectul european “MĂNÂNCĂ RESPONSABIL!”, un program de acțiune orientat spre ȋnvățarea globală ȋn Anul European pentru Dezvoltare (2015) şi mai departe. La acest proiect participă 9 țări europene Bulgaria, Republica Cehia, Croaia, Letonia, Malta, Polonia, Romania, Slovacia,Slovenia și este un proiect de responsabilizare socială, prin care participanții vor înțelege că luarea oricărei decizii cu privire la hrana personală poate avea urmări negative/ireversibile nu doar asupra noastră, ca indivizi, ci asupra unei importante părți a planetei noastre. Ne propunem ca printr-un consum responsabil de hrană sănătoasă, să nu punem în pericol sustenabilitatea mediului înconjurător , adică să ne creăm deprinderea de a cumpăra strictul necesar pentru a nu mai arunca mâncare, să consumăm cât mai multă hrană în stare proaspătă, mâncare gătită în casă, fructe și legume adecvate sezonului, să ne preocupe consecințele standardizării produselor, să încurajăm prin ceea ce cumpărăm, producătorii locali.

„Săptămâna Altfel” este o ocazie excelentă pentru a desfășura o nouă activitate plină de savoare, din cadrul proiectului european „Mănâncă Responsabil!”, la Colegiul „Henri Coandă„ din Bacău. Așasar, joi, 21.04.2016, ora 10, se va desfășura activitatea „Că de nu s-ar găti, nu s-ar mai povesti”, în cadrul căreia elevii noștri vor aduce diverse feluri de mâncare pregătite acasă, ajutați de părinți sau bunici, tradiționale sau din bucătăria internațională și se vor întrece în gust, aspect și calitate nutrițională. Provocarea constă în faptul că elevii vor folosi materie primă bio, din propriile gospodării, sau de la piață, de la producătorii locali, pentru a elimina din start consumul exagerat de energie necesar producerii ambalajelor, ambalării și transportului acestor mărfuri la hipermarketuri, a poluării rezultate în urma acestor activități, precum și ca susținere față de producătorii locali. Doamna profesor Alis Mocanu împreună cu elevii clasei la care este dirigintă (a XI-a C) vor face o demonstrație despre cum se poate prepara un smoothie hrǎnitor si sǎnǎtos.

Coordonatori Program Eco-Școala și Mănâncă Responsabil:
Prof. Tatiana Nămoloșanu și Prof. Claudia Negulescu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ