La Biblioteca Judeteana Bacau s-au sarbatorit Floriile prin cântece, poezii si scenete, cu continut religios. Protagonistii acestui spectacol au fost copiii carora soarta nu le-a surâs ca altora. Orfani, abandonati de parinti, cu 10 frati mai mici, cu parinti care ii trimit la cersit, copii ai strazii, pe lânga care treci de multe ori fara sa-i vezi.

Cu toate acestea, au o bucurie in ochi si un zâmbet cald le lumineaza fata. Sunt mândri ca au permis de biblioteca, pe care il arata cu o importanta, ca si cum ar arata o legitimatie FBI. Impreuna, citim carti, vorbim despre scoala, despre greutatile de acasa, lipsurile lor si imi cer ajutorul la teme. Iar acum, la micul spectacol oferit, au demonstrat ca au si reale talente actoricesti.

Cu putin sprijin, ei au refuzat abandonul scolar, au inteles ca sansa lor este educatia, singura posibilitate de a scapa de saracia de acasa. Aici, la noi, in Biblioteca Judeteana, au gasit caldura parinteasca, informatia oferita de carti si dictionare, dar si, nu in ultimul rând, accesul gratuit la Internet.

PUBLICITATE

Un indemn la bucuria de a trai viata frumos, oricât de mari ar fi lipsurile materiale, a fost data si de prietena copiilor, Alina Negurita, persoana cu handicap, care ii ajuta pe copii la efectuarea temelor, voluntar. Serbarea de acum fost sponsorizata de Fundatia „Bucuria celor necajiti” si de cititori fideli ai bibliotecii.

Nusa Neacsu, bibliotecar

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ