Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău continuă acţiunile din cadrul campaniei de informare, prevenire şi dialog social “Jandarmeria pe înţelesul tuturor”, etapa a III-a intitulată „Jandarmeria partener de dialog social”, cu tema şi sub mesajul „Jandarmul – prietenul celor care respectă legea”, activităţi având caracter preventiv educaţional, cu elevi din cadrul instituţiilor de învăţământ din judeţul Bacău dar şi cu participanţii la diferite manifestări publice.

În acest sens, în ziua de 24.06 a.c., efective din cadrul Detaşamentului 3 Jandarmi Oneşti – (I.J.J. Bacău), au desfăşurat o activitate cu caracter preventiv-educativ în zona Primăriei mun. Oneşti, cu ocazia desfăşurării manifestării culturale „Caravana Filmului Românesc”. Celor prezenţi le-au fost evidenţiate diverse aspecte prevăzute în Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială şi unele aspecte pentru prevenirea delicvenţei juvenile, a consumului de droguri şi alcool, folosirea S.N.U.A.U. 112 în caz de necesitate şi au fost purtate discuţii privind prevenirea furturilor din buzunare şi a altor genuri de fapte antisociale, fiind distribute pliante cu indicaţii preventiv-informative şi cu mesaje din campania derulată la nivel naţional “Jandarmeria pe înţelesul tuturor ”.

În ziua de 25.06.2014, între orele 15.00-16.30, în baza “Convenţiei de colaborare” încheiată între I.J.J. Bacău şi Fundaţia “Sfântul Ioan Bosco” cu sediul în mun. Bacău, jandarmii băcăuani au desfăşurat o activitate cu caracter preventiv – educativ cu un număr de aproximativ 400 de copii ( învăţământ primar, gimnazial şi liceeal ) care efectuează un program de educaţie non-formală, în scopul suplinirii dificultăţilor de petrecere a timpului liber la sediul fundaţiei, pe timpul vacanţei de vară .

Pe timpul activităţii a fost prezentat un exerciţiu demonstrativ executat de către luptătorii din cadrul Grupei de Intervenţie Antiteroristă, un alt exerciţiu în care în rolurile pricipale erau câinii de serviciu ai unităţii, fiind prezentată şi o parte din tehnica aflată în dotarea Jandarmeriei Române.

De asemenea, au fost proiectate filmuleţe de prezentare a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bacău, diferite teme şi măsuri preventive educative şi distribuite elevilor, pliante cu recomandări.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ