Peste 9 500 de articole pirotehnice, care urmau să fie comercializate fără respectarea cadrului legal, au fost ridicate de polițiștii băcăuani dintr-un magazin din comuna Gârleni.

Polițiștii specializați în arme, explozivi, substanțe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău continuă acțiunile de verificare a legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoanele fizice și juridice.

Astfel, la data de 21 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de jandarmi Bacău, au acționat în comuna Gîrleni, pe linia respectarii prevederilor Legii 126/1995 privind comercializarea articolelor pirotehnice.

PUBLICITATE

În cadrul acțiunii polițiștii au depistat în flagrant o persoană de sex feminin de 43 de ani, din comuna Hemeiuş, jud. Bacău, administrator al unei societăți comerciale, care oferea spre vânzare, fără drept, articole pirotehnice.

În magazinul societății comerciale au fost identificate și ridicate în vederea cercetărilor 9 663 petarde din clasele 2 și 3 și 27 baterii artificii din clasa a 2-a.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni fără drept cu articole pirotehnice.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ