La data de 17 martie a.c., polițiști din cadrul Secției 5 Poliţie Rurală Răcăciuni împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Bacău au acţionat pe zona de competenţă, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

În cadrul acțiunii, în punctul Holmuri din zona satului Rogoaza, comuna Corbasca au fost identificate 2 bărci de lemn şi 20 de plase de pescuit monofilament abandonate. Totodată în punctul denumit La Mitu din zona comunei Orbeni a fost identificată 1 barcă şi 2 plase de pescuit monofilament abandonate.

Având în vedere faptul că bunurile în cauză erau folosite la braconaj piscicol, s-a luat măsura distrugerii lor prin incendiere.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Cu speciile astea trebuie schimbata strategia. E ca si cum s-ar lupta cu morile de vant. Plasele se gasesc de cumparat, barcile si le fac ei, deci nu au pierderi importante. Cred ca mai eficient ar fi sa ii pandeasca pana ies cu pestele pe mal si apoi sa-i inhate. Luati la politie, intrebati de unde au plasele, controlat si acolo. Trebuie lovit la ambele capete.
    Asa vom putea crede ca scapam de braconieri.
    Chiar si in cazul în care judecătorul decide că o amendă contravenţională este suficientă, trebuie adaugate si cheltuielile de deplasare a jandarmilor, cheltuielile de judecată, şi alte cheltuieli. Cu alte cuvinte, il execută, dar îl obligă să-şi cumpere glonţul.

  2. eu va propun altceva….tot pestele braconat pe lacurile bacauane este comercializat in piata centrala ,la magazinul lui nada.(acesta se recomanda mare director in prefectura cu relatii sus puse si asociat cu directorul busuioc de la piata).asadar ,,stringeti-l ” un pic pe nada si reduceti substantial braconajul pe lacurile bacauane. sper sa nu blocati comentariul…..

LĂSAȚI UN MESAJ