La data de 5 iunie a.c., polițiștii de ordine publică, sprijiniți de polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și cu participarea voluntarilor din cadrul CRE Bacau, au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a braconjului piscicol pe acumularile hidrotehnice din Bazinul Siret.

În cadrul acțiunii au fost identificate și confiscate 10 plase de tip monofilament în lungime totală de aproximativ 500 de metri și doua ambarcațiuni improvizate.

De asemenea, au fost identificate trei persoane cu varste cuprinse între 22 si 25 ani, din Bacau, care desfasurau activitati de pescuit sportiv cu mai multe undițe și lansete, fără a deține permise de pescuit valabile.

Cele trei persoane au fost sancționate contravențional conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura cu amendă în valoare de 300 de lei fiecare.

FOTO: Centrul Regional de Ecologie Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Aici nu mai este vorba de foame. Daca iti este foame iti iei o undita si stai sa prinzi ceva. Dar cand e vorba de plase deja este vorba de o afacere. Cei cu unditele au cazut de fraieri. Ca intotdeauna la astfel de controale, cei cu plasele scapa cel mai usor. Cei cu undita, platesc amenda si li se confisca si uneltele de pescuit. Nu este corect. Dar ce este corect in Romania?

LĂSAȚI UN MESAJ