Peste 3 kilometri de plase de pescuit monofilament și peste 70 de kg de pește, pescuit ilegal, au fost ridicate de polițiști în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol.

La data de 19 iunie a.c., ofiţerii Serviciului Ordine Publică din cadrul IPJ Bacău, polițiști din cadrul Sectiei 8 Poliție Rurala Buhoci și din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu voluntari C.R.E Bacău, au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor de pescuit ilegal și braconaj piscicol pe acumularile hidrotehnice din Bazinul Siret (Lacul Racăciuni), în zonele Răcătau, Bazga și Răcăciuni.

În cadrul acțiunii, în zona “Bazga”, polițiștii au depistat în flagrant trei bărbați de 21, 31 și 41 de ani, toți din comuna Horgești, care au pescuit, cu plase monofilament și o ambarcațiune artizanală, 58 de kg pește din speciile plătică, roşioară şi biban.

PUBLICITATE

cre2

De asemenea, în zona Răcătău au fost depistați doi bărbați de 25 și 29 de ani, din comuna Horgești, care au pescuit cu plase monofilament și o ambarcațiune artizanală 13 kg de pește din speciile plătică, roşioară şi biban.

Polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit în apele teritoriale cu plase monofilament și pescuit comercial neautorizat.

S-a luat măsura confiscării celor două ambarcatiuni artizanale şi a celor cinci plase de pescuit tip monofilament, iar cantitatea de 71 de kg. de pește a fost ridicată și predată D.S.V.S.A. Bacău.

În cadrul acțiunii au fost depistate alte patru persoane cu vârste cuprinse între 15 și 63 de ani, care desfăşurau activităţi de pescuit sportiv cu mai multe undiţe şi lansete, fără a deţine permise de pescuit valabile.

Cei în cauză au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 1050 lei, în conformitate cu O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

cre3

Pe suprafața lacului de acumulare Răcăciuni au fost identificate 60 de plase de pescuit monofilament, în lungime totală de 3000 metri și o barcă artizanală, din lemn, abandonate.

Resursele acvatice găsite în aceste plase au fost redate mediului natural, iar cele 60 de plase monofilament și barca artizanală au fost distruse prin incendiere.

IPJ Bacau
FOTO: CRE Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Felicitari!!!! si la mai mare! Atentie insa caci acesta e maruntisul… Pestii mari se scalda in alte ape. intrebarea este: Cine cumpara pestele CURENTAT si mai ales unde se vinde?
    Se poate si mai bine, dar totusi FELICITARI

LĂSAȚI UN MESAJ