Poliţiştii din cadrul Compartimentului Delicte Silvice – IPJ Bacău, împreună cu reprezentanţi ai Directiei Silvice Bacău, au desfăşurat, la data de 26 iunie a.c., o acţiune de verificare a respectării normelor legale privind transportul materialelor lemnoase.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 15 000 lei.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 41,037 mc material lemnos (lemn lucru, cherestea si lemn foc), în valoare totală de 12 600 lei, care a fost predată in vederea valorificării ocoalelor silvice teritoriale.

PUBLICITATE

Astfel, pe D.J. 115, în comuna Mănăstirea Caşin, au fost identificate trei transporturi de material lemons, efectuate de o societate comercială, pentru care nu au fost emise documente de însoţire şi transport.

S-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii în cauză cu amendă în valoare de 10 000 de lei şi confiscarea cantităţii totale de 33,61 mc lemn lucru răşinoase în valoare de 9 900 lei, ce a fost predată Ocolului Silvic Mănăstirea Caşin în vederea valorificării.

În localitatea Oituz poliţiştii au depistat un bărbat de 38 de ani care transporta cu un autovehicul cantitatea totala de 3,02 mc lemn foc fag, pentru care a prezentat un aviz de însoţire primar, care nu corespundea din punct de vedere cantitativ şi nu avea emis şi înscris codul unic.

S-a dispus sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 2 000 de lei şi confiscarea materialului lemons, care a fost predat OS Oituz în vederea valorificării.

În jurul orei 23.00, pe DN 12A, în localitatea Ciobănuş, comuna Asău, a fost identificat un localnic de 25 de ani, care transporta cu un autovehicul cantitatea totala de 3,407 mc. cherestea rasinoase (grinda, dulap şi scândură) pentru care nu deţinea documente de provenienţă şi transport.

S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a celui în cauză cu amendă în valoare de 2 000 de lei şi confiscarea materialului lemnos care a fost predat spre valorificare OS Comăneşti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Sa vina un control serios la Bolatau unde dom` padurar Florin are echipa lui de smecheri si fura cu remorca lemnul din padure. Amendati cate un amarat cu o caruta de lemn de foc. Dar pe rechinii aia mari nu-i vede nimeni? Haideti in padurile din Bolatau sa vedeti cum se acopera cioatele cu buldozerul primariei?

  2. Sa vina un control serios la Bolatau unde don`padurar Florin are echipa lui de smecheri si vinde lemnul cu remorca nu ca prapaditii aia cu o caruta de crengi. Sa se faca un control amanuntit in padure unde cioatele copacilor furati au fost acoperite cu buldo de la primarie. Domnu primar cred ca nici nu stie ce afaceri se pot face cu utilajul primariei. De cel putin trei ori pe saptamana iese cate o remorca de lemn din zona coacaz dimineata la ora 3 sau 4. E corect? Ocolul silvic Moinesti a angajat in zona aceasta lupul sa pazeasca oile.

  3. Asa trebuie lucrat dar pe când se poate face un control riguros în pădurile din comuna Roșiori satul Poieni și comunele Valea Ursului și Oniceni unde se fură fără rușine cantități industriale și circula pe sub nasul polițiștilor care așteaptă șpagă la reîntoarcere.

LĂSAȚI UN MESAJ