Vremea frumoasă din ziua de joi, 25 noiembrie, a ținut cu oamenii gospodari de la Asociaţia Poarta Ţărnii care s-au gândit că o curățenie de toamnă în comuna Sărata ar fi binevenită. Astfel, prin proiectul „Respect pentru natură” membrii asociației s-au mobilizat iar alături de ei au participat în acțiune și două grupe de elevi de la Școala Gimnazială Nr.1 Sărata.

„În această dimineață, cu mic cu mare, îmbracați cu haine groase și echipați de curațenie, ne-am adunat cu toții la Școala Gimnazială nr. 1 Sărata pentru a lua parte la proiectul „Respect pentru natură”, proiect în care SOMA a participat ca partener la inițiativa oamenilor gospodari și inimoși de la Asociația Poarta Țărnii.

Acțiunea s-a desfășurat pe două trasee, iar copiii de la Școala Gimnazială nr. 1 Sărata (în jur de 60 la număr) au fost cei mai entuziasmați de ceea ce se întâmplă. Încă din primele minute totul a devenit un concurs: cine strânge cei mai mulți saci cu deșeuri? Așa că și-au format echipe de câte doi și a început întrecerea.

Provocarea nu a fost atât de dificilă întrucât deșeuri am găsit din plin, iar sacii s-au umplut văzând cu ochii. Pet-uri, sticle, găleți, pachete de țigări, acestea sunt doar o mică parte din deșeurile care au devenit parte a florei micului pârâu care traversează comuna.

La finalul traseelor, văzând că au reușit să strângă nu doar un sac mare cum și-au propus inițial, ci câte cinci sau mai mulți saci, copiii, care știau deja că locul deșeurilor nu este în natură, și-au propus ca pe viitor să atragă atenția și celorlalți membri ai comunității în ceea ce privește aruncarea iresponsabilă a deșeurilor și să le amintească de respectul pe care trebuie să îl avem cu toții pentru mediul încojurător.

Deci, încheiem ziua plini de energie pozitivă, mulțumiți că am făcut parte din acest proiect și sperăm ca pe viitor astfel de acțiuni să fie tot mai frecvente pentru a transmite un mesaj deosebit de important în ceea ce privește grija față de natură”, au transmis organizatorii într-un comunicat.

Totodată, mesajul acestui proiect a fost unul foarte clar, odată că trebuie să protejăm natura dar reținem și faptul că activitatea a fost una de exemplu ce trebuie urmat de câți mai mulți dintre noi, pentru că sănătatea noastră depinde și de „sănătatea” naturii. La final copii au primit sucuri si dulciuri din partea Asociației Poarta Țărnii.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE