11 decembrie 2023
ActualitateAcțiune a polițiștilor rutieri în municipiul Bacău

Acțiune a polițiștilor rutieri în municipiul Bacău

La data de 30 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bacău, împreună cu cei de ordine publică au desfășurat o acțiune în municipiu și în comunele limitrofe, pentru combaterea consumului de alcool şi a substanţelor psihoactive în rândul participanţilor la trafic.

În cadrul activităților au fost legitimate peste 100 de persoane, au fost verificate 90 de autovehicule și au fost efectuate peste 300 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Polițiștii au aplicat 86 de sancțiuni contravenționale pentru nereguli constatate la regimul circulației rutiere, în valoare totală de 18.000 de lei. Totodată au reținut 6 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.Polițiștii Biroului Rutier Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 33 ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Republicii din localitate, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 31 ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Constanței din localitate aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri