Zilele culturale ale târgului buhusean (10-11 septembrie) nu s-au mai intersectat in acest an cu Ziua Crucii (14 septembrie), zi in care o traditie de zeci de ani impusese organizarea celebrului bâlci anual din care a mai ramas decât doar ceva zgomot, putina nostalgie si niscaiva istorie. Schimbarea a fost determinata si de faptul ca anul acesta, de Ziua Crucii, va fi organizata o procesiune religioasa care se anunta a fi impresionanta.

Cele doua zile buhusene de sarbatoare au avut ca reper acordurile muzicale. Pe o scena amenajata in fata Casei de Cultura, in fiecare seara, buhusenii au aplaudat solisti, formatii si diferite ansambluri: Tinere talente, Ansamblul Busuiocul, Ion Paladi, Floricica de la Munte, Matilda Pascal Cojocarita, Spitalul de Urgenta, Comorile Neamtului si Briana, Pavel Stratan, Cristi Minculescu si IRIS.

Buhusenii n-au aplaudat doar in strada. Cu sprijinul firmei Top Telecom, spectacolele muzicale au fost transmise in direct si pe www.buhusi.net.

PUBLICITATE

Asteptatul foc de artificii, vedeta ultimelor editii ale manifestarii, n-a mai luminat spectaculos cerul buhusean. Pompierii au solicitat ca acesta sa porneasca spre inaltimi la o distanta de 50 de metri de orice imobil, dar in inghesuitul centru buhusean nu exista un asemenea loc.

Comerciantii, inclusiv cei care au gestionat distractia prichindeilor, au ramas dezamagiti, din cauza ca ,,lumea e saraca, saraca”. Unii au plecat chiar din seara primei zile, dar altii altii isi vor încerca norocul in afaceri ramânând inca vreo trei zile în Buhusi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ