Am scris de atâtea ori despre starea jalnica a drumurilor de peste tot, ca aproape ma apuca sila sa o mai fac inca o data. Si nu doar eu, ci cred ca s-a aplecat asupra situatiei intreaga mass media de peste tot. Chiar si asa, parca am vorbi cu totii la pereti. Caci, si un zid din granit e mai sensibil decât cei care ar trebui sa ne faca viata pe drumuri mai buna. Zau asa! Si asta e o treaba generala, nu doar in Bacau.

Am fost, recent, undeva, la munte, in zona Ardealului, unde am sperat ca lucrurile sunt mai bune, ca, deh!, sunt ardeleni, mai gospodari decât alti. Dar, nu. Am invocat toate cunostintele de cartier pâna am reusit sa parcurg cei doi kilometri de drum din apreciata statiune ardeleana. Din pacate, la fel aveam sa regasesc lucrurile si la intoarcerea acasa, in Bacau, unde drumurile sunt de tot rahatul. Culmea este ca, pentru dezastrul asta, nici macar nu-i tremura vreun muschi pe fata cuiva.

De multe ori, ma gândesc ca poate anume sunt lasate in halul asta, ca sa ajunga cu taiatul panglicii in imediat apropiere a alegerilor de la anul, când se stie cât de scurta memorie are mai tot românul si va uita de tot calvarul de peste an, vara sau iarna. Aici, gasesc ca, de fapt, e nesimtire si nimic mai mult. Pentru ca lor nu le e teama de nimic, nici macar de rigorile legii care, prin alte parti, le ridica parul pe spate celor care s-ar putea afla in culpa. Fiindca la ei, legile functioneaza. Nu e nevoie ca cineva sa astupe, simbolic, cu flori, gaurile din asfalt, nici sa-si dea foc masinii in centrul urbei sau alte gesturi extreme.

PUBLICITATE

Nu. Acolo chiar te baga la mititica, frate, daca esti penal. Acolo raspunzi cu averea daca nu poti suporta pagubele din salariu. Acolo esti respectat, nu cumparat cu o galeata din plastic sau cu pixuri electorale. Acolo, chiar le pasa de oameni, de contribuabili, de batrâni sau tineri, de femei sau barbati, copii sau adulti, de vietile tuturor. Acolo, strazile proaspat asfaltate sunt garantate si chiar tin zece sau mai multi ani, nu ca la noi, se umplu de gropi in niciun sezon de la inaugurare.

Acolo, chiar se toarna asfalt peste strazi, nu mai stiu eu ce inventie de mixtura care poate, eventual, sa arate bine la televizor (mai ales daca-i dat pe alb negru). Din pacate, acolo e acolo, nu-i aici ca aici, tara nimanui.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ