Cunoaștem filmul. A rulat anul trecut, în mai multe episode. Un mini-serial derulat și pe ecranul Ligii a III-a, și pe cel al Cupei României. Mereu cu același învingător: Aerostar.

Acum, însă, avem de-a face cu un remake. Disponibil doar în cadrul Cupei. Și comprimat într-un singur episod, al cărui scenariu suportă modificări. Așadar, ocupanta locului 3 în Seria a 5-a din Liga a III-a, Csikszereda Miercurea-Ciuc și ultima clasată a eșalonului secund, Aerostar Bacău se vor întâlni astăzi, de la ora 16.30, la Miercurea-Ciuc, în turul al patrulea al Cupei României. Cine câștigă, în timpul regulamentar sau la penalty-uri, merge mai departe. Mai departe, adică în „șaisprezecimi”, fază care consemnează intrarea în scenă și a echipelor din Liga I. Anul trecut, după ce a trecut de Csikszereda și Suceava, „aviatorii” au dat piept cu Dinamo, într-un meci pierdut greu, cu 1-0, pe final, la Piatra Neamț.

Astăzi, însă, datele problemei sunt mult schimbate. Aerostar are alte griji. A început campionatul Ligii a II-a cu stângul, adunând un singur punct în șase etape. Iar duminică, pe „Aerostar” vine Luceafărul Oradea, într-un meci de care pe care din runda a șaptea. Un meci în care băcăuanii nu au alternativă. Câștigă și rămân agățați de pluton sau… dar mai bine să nu mai continuăm. În aceste condiții, este clar că meciul de Cupă, cu Csikszereda, trece pe planul secund. Mai ales că și programul saptămânii este unul foarte comprimat: trei meciuri în mai puțin de șase zile: luni, Vraciu și Compania au cedat la Cluj, pe terenul Universității, cu 3-2, în epilogul etapei a șasea, azi se deplasează la Miercurea-Ciuc pentru confruntarea cu ciucanii, iar duminică, de la 11.00, așa cum aminteam, primesc vizita orădenilor de la Luceafărul. În aceste circumstanțe, este clar că antrenorul Cristi Popovici va rula lotul.

Și va arunca în luptă, la Miercurea-Ciuc, linia a doua. Jucătorii care au evoluat mai puțin sau chiar deloc în acest debut de sezon. Florescu, Zaharia, Dănuț Munteanu, Covasan sau nou veniții M. Ilie și A. Gavrilă, doi U21 împrumutați de la Ardealul Cluj. „Nu putem spune că nu ne interesează Cupa. Dimpotriva, ne-ar bucura o calificare în fazele superioare, mai ales după parcursul avut anul trecut. Numai că, în situația de față, prioritar este campionatul și în special meciul cu Luceafărul Oradea. Având în vedere faptul că doresc ca la jocul de duminica să aliniez cel mai bun unsprezece posibil, voi menaja o parte din jucatorii de bază în partida de Cupă, unde le voi da șansă și celor care nu au prins prea multe minute până acum”, a declarat antrenorul băcăuanilor, Cristi Popovici.

Aerostar va face deplasarea la Miercurea-Ciuc astăzi, în ziua meciului.

Luceafărul s-a calificat

Adversara Aerostarului în meciul de campionat de duminică, Luceafărul Oradea s-a calificat în „șaisprezecimile” Cupei României. Marți, orădenii s-au impus cu 4-1 în fieful arădenilor de la Floria Lunca Teuz Cermei prin golurile marcate de Ludușan (min. 10), Dulca (’48), noua achiziție Cătălin Țîră (’51) și P. Peter (’74). În meciul de Cupă, antrenorul Luceafărului, Catalin Lupuț a utilizat garnitura: Moroz- Guine, Băican, Opriș (’32 Al. Dulca), Fl. Drăgan- Mitrică (’70 P. Peter), Chiorean, Cordoban, Core- Ludușan, Țîră (’79 Sg. Pop_.

Alte articole