În weekend-ul trecut, jandarmii montani din Slănic Moldova, aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, aflându-se în patrulare pe pârtia de schi “Nemira”, au intervenit prompt pentru acordarea de prim-ajutor unui schior accidentat la un picior.

Patrula de jandarmi a procedat la acordarea primului ajutor şi au transportat persoana accidentată la baza pârtiei. P.O. de 31 ani din Oneşti a fost preluat ulterior de către Serviciul de Ambulanţă Oneşti pentru evaluare şi acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Jandarmii montani recomandă turiştilor şi persoanelor care vin la schiat sau fac drumeţii în zonă, să aiba echipament adecvat acestui sport de iarnă ori zonei de munte, să se informeze asupra itinerariului propus şi gradului de dificultate, să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu, iar în caz de accident sau ori de câte ori este nevoie să ceară sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Comunicatul de presa este total neadevarat. Salvarea persoanelor accidentate in zona montana, respectiv pe partia de schi este atributia exclusiva a salvatorilor montani, jandarmii montani avand atributii de mentinere a ordinii publice. Jandarmii montani nu numai ca nu au atributii in salvare montana dar nici nu au pregatirea si dotarea necesara pentru acordarea primului ajutor. In cazul prezentat in articol, primul ajutor acordat victimei, transportul acesteia si predarea la ambulanta au fost facute de catre salvatorii montani ai Serviciului Public Judetean Salvamont Bacau. Acestia s-au deplasat cu snowmobilul,targa akija si trusa de prim ajutor la accidentat, au acordat primul ajutor si au transportat victima la ambulanta. Cu ce puteau transporta jandarmii victima? In brate, pe spate, pe schiuri? Intradevar in zona era si un jandarm montan in patrulare dar de aici pana la aberatiile din comunicatul de presa este cale lunga. Comunicatul de presa este lipsit de adevar, dar si de fair play fata de salvatorii montani care isi desfasoara activitate pe partia de schi Nemira din Slanic Moldova.

  2. Astia ne iau pe toti de prosti? De unde pana unde jandarmii dau primul ajutor? Ei nu stiu bine sa se salveze pe ei. In plus, ce asteptari sa avem de la o publicatie aflata sub stampila partidului? Nu au avut nici macar un reporter, un fotograf sau vreo informatie legat de manifestarile din centrul Bacaului. Au fost manifestatii, Desteptarea??? Cand? Unde???

  3. Sunt de acord ce cele comentate. Eram la baza partiei cand a fost adus accidentatul de catre salvamontistii (Nicu Butan si inca cineva)! Pe mine m-au impresionat gunoaiele si noroiul existente in preajma partiei, care strica buna dispozitie celor care vin sa se simta bine!

LĂSAȚI UN MESAJ