Accident între un autoturism și un autocar. S-a activat Planul Roșu

Cel puțin zece persoane au nevoie de îngrijire medicală în urma unui accident rutier între un autoturism și un autocar în care se aflau 27 de pasageri, ce a avut loc în zona localității băcăuane Bârsănești.

A fost activat Planul Roșu.

Apelul la 112 anunţa mai multe victime şi imediat s-a dat alarma atât la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, cât şi la Serviciul de Ambulanţă.

La faţa locului au fost trimise patru ambulanţe Smurd, patru ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă, o autospecială de transport victime multiple de la Pompieri, Descarcerarea, o maşină de stingere şi grupa operativă de la ISU Bacău.

Imediat, traficul în zonă a fost oprit de poliţişti şi a început transportul răniţilor la spital.

FOTO: Alexandru Olteanu

14.22: in urma eval. primare: 10 victime: 1 victima incarcerata, 6 victime cu traumatisme si contuzii si 3 cu atac de panica.

Începand cu ora 14.35 a incetat activarea PLANULUI ROSU.

15.11: in urma accidentului au rezultat 13 victime constiente, 10 victime transportate la CPU Onesti si 3 la UPU Bacau.

FOTO: ISU Bacau

Din primele cercetări efectuate la faţa locului de poliţiştii de la Serviciul Rutier Bacău, accidentul s-ar fi produs după ce un tânăr de 26 de ani, din Oneşti, în timp ce conducea un autoturism către Bacău, după o curbă a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autobuz la volanul căruia se afla un bărbat de 33 de ani, care efectua o cursă de transport persoane de la Helegiu la Oneşti.

În autobuz se aflau 27 de persoane. În urma accidentului, şoferul autoturismului, care era singur, a rămas încarcerat şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor militari pentru a fi scos dintre fiarele contorsionate.

Din cauza acestui accident, traficul în zonă a fost oprit circa o oră.

Alte articole