Șapte persoane au murit într-un accident petrecut în această dimineață pe DN 2, în apropiere de Răcăciuni, când un microbuz s-a izbit, frontal, de un autoturism.

Între cele șapte persoane decedate sunt și doi copii. Alte cinci persoane rănite – trei adulți și doi copii) au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

În autoturism erau 5 persoane (2 adulți și 3 minori), iar in microbuz 7 persoane adulte. Au decedat 1 adult și 2 minori din autoturism și 4 adulti din microbuz.

„Toți cei trei adulți dunt internați pe secția chirurgie cu traumatisme multiple. Unul dintre ei este în sala de operație. Celalți doi sunt monitorizați în vederea unei eventuale înrăutățiri a stării lor de sănătate. Ambii sunt conștienți.

La copii situația este puțin diferită. Un copil de 3 ani este într-o stare mai bună, fiind internat pe secția de Chirurgie pediatrică cu un traumatisma craniocerebral minor, contuzie toraco-abdominală și escoriații.

Cel de-al doilea, de 15 ani, este în stare foarte gravă, și este internat cu fractură de bazin, ruptură de splină, fractură femur drept și tensiune 4 cu 2. Vom reveni cu alte informații pe parcurs ce le vom avea”, a declarat Mirela Romanet, purtătorul de cuvânt al SJU Bacău.

Se pare că microbuzul a intrat pe contrasens, dar acest lucru va fi stability de ancheta Poliției Rutiere.

Din autoturism au murit o femeie de 34 de ani și doi copii, unul de 7 ani și unul de 3 luni. Toți se aflau pe bancheta din spate.

Din microbuz au decedat trei femei de 67, 65 și 44 de ani și o tânără de 18 ani.

Inițial, la fața locului au fost trimise o autospecială cu apă și spumă, o unitate de descarcerare, o autospecială pentru transportul victimelor și patru ambulanțe ale SAJ.

Ulterior a fost activat „Planul roșu”.

Către Răcăciuni au fost direcționate o alta autospecială pentru transportul victimelor, de la ISU Galați, Descarcerarea grea, încă o autospecială cu apă și spumă, o unitate SMURD de la ISU Vrancea și un elicopter SMURD de la Iași.

 

VIDEO: Răzvan Cristofor

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE