Accident cu trei victime pe Calea Republicii

– unul dintre şoferi a ajuns la spital cu traumatisme severe la nivelul picioarelor – aproape două ore, traficul din zona de sud a oraşului a fost paralizat

Evenimentul rutier s-a produs în jurul orei 10.40, pe Calea Republicii, din municipiul Bacău. Un tânăr de 31 de ani, din judeţul Neamţ, în timp ce conducea o autoutilitară de tractări către oraş nu ar fi păstrat o distanţă suficientă faţă de o altă autoutilitară condusă regulamentar pe aceeaşi direcţie de un bărbat de 40 de ani, din Iaşi, şi a intrat în coliziune cu aceasta.

În urma impactului, prima autoutilitară a pătruns pe sensul opus de mers, unde s-a izbit de un TIR, la volanul căruia se afla un tânăr de 26 de ani, din Neamţ.

În accident a fost implicat şi un autoturism, care a fost avariat în partea din faţă. Conducătorul autoutilitarei, în vârstă de 31 de ani, rănit în accident a rămas încarcerat şi a fost nevoie de intervenţia salvatorilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău.

„Şoferul autoutilitarei, care era încarcerat, a fost extras de pompierii salvatori cu ajutorul accesoriilor necesare şi predat echipajului de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bacău, cu traumatisme la nivelul membrelor inferioare”, a declarat mr. Andrei Grecu, ofiţer de relaţii publice la ISU Bacău. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Din cauza stării de sănătate, tânărul rănit nu a putut fi testat cu etilotestul, iar în cazul celorlalţi conducători auto rezultatele au fost negative. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Din cauza acestui accident, traficul pe Calea Republicii a fost blocat complet aproape două ore, după care s-a circulat alternativ pentru mai bine de oră şi atât pe sensul de intrare în Bacău, cât şi pe cel de ieşire, dar şi pe varianta spre Letea, coloanele de maşini s-au întins pe mai mulţi kilometri.

Foto: ISU Bacău

Alte articole