“Desteptarea” a facut o vizita familiei Anitei chiar in ziua in care Georgiana s-a laureat campioana mondiala de cadete la triplusalt

Televizorul este fixat pe Eurosport. Nici nu s-ar putea altfel! Pe ecran curg imaginile Campionatului Mondial de Atletism pentru Cadeti din Columbia, acolo unde sâmbata spre duminica Georgiana Anitei a devenit noua campioana a lumii la junioare 2 in proba de triplusalt. Pe marginea plasmei sunt insirati numerosi Stikeez, animalutele din guma care se lipesc usor pe orice suprafata si pe care le vâneaza mai toti copiii. Georgiana a implinit 16 ani pe 26 martie, dar a ramas tot copil. O spune cu glas tacut colectia de Stikeez si o repeta, cu voce tare, parintii sai, Iulian si Cici Anitei. “E un copil, insa un copil tare bun”, marturiseste tatal Georgianei, Iulian, care si-a aniversat chiar sâmbata 47 de ani. “Georgiana l-a sunat pe taica-sau imediat dupa concurs, urându-i «La multi ani» si spunându-i ca medalia de aur cucerita la Cali este cadoul pe care i-l face cu ocazia zilei de nastere. Un gest superb”, zâmbeste Cici, mama campioanei mondiale.

Si a fost cumetrie!

Sâmbata noaptea, Iulian si Cici nu au dormit. Dar nu neaparat pentru ca fiica lor sarea dupa aur, la Cali, ci pentru ca erau la munca. “Eu lucrez la o firma de paza”, precizeaza domnul Anitei. “Iar eu, dupa luni de somaj, am reusit sa ma angajez din nou. Aproape 30 de ani am lucrat la Complexul Hotelier Moldova. Acum sunt sefa de sala la restaurantul LaPorta. Iar sâmbata noaptea am avut o cumetrie la restaurant”, spune doamna Anitei. Momentul culminant al cumetriei a fost… victoria Georgianei. “Eram la bar, urmarind pe laptop transmisia live a concursului, când invitatii, atrasi, probabil, de exclamatiile noastre, au inceput sa se adune, rând pe rând, in jurul nostru. La inceput nu stiau despre ce e vorba, dar când le-am zis ca fata noastra e pe cale de a deveni campioana a lumii, au inceput sa faca galerie, strigând care mai de care cu foc. Victoria Georgianei a fost sarbatorita de toata lumea. Curgeau felcitarile ca vinul in pahare”, povestesc sotii Anitei.

A doua din clasa

Primul mesaj de felicitare a venit insa prin sms, din partea dirigintei Georgianei, profesoara Diana David. Eleva in clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv, Anitei Georgiana Iuliana, cum este trecuta in catalog, a terminat precedentul an de curs cu media 9.,17. “A doua din clasa”, se mândresc parintii, care cunosc secretul prin care fiica lor reuseste sa fie buna si la carte, si la atletism: ambitia. Materia favorita a Georgianei este chimia. Iar cea mai buna prietena ii e Stefania. Nimeni alta decât sora sa, mai mare cu doi ani. “Georgiana si Stefania se inteleg perfect. Ca…surorile. De mici au fost asa, iar noi am facut totul pentru ca ele sa creasca in liniste si armonie. Acum, dupa emotiile cu Mondialele la care a participat Georgiana, stam cu sufletul la gura pentru rezultatul de la examenul de admitere la facultate al Stefaniei. A dat la Cluj, la mate-info”, spune mama Georgianei si a Stefaniei.

Pufila si Zmeurica

Asteptând vesti de la Cali si de la Cluj, sotii Anitei stau pe canapeaua apartamentului lor din Aviatori 18. Sunt flancati de doi ursuleti de plus identici, pe care Cici Anitei i-a cumparat in urma cu mai bine de zece ani pentru fetele sale. “El e Pufila si e jucaria preferata a Stefaniei”, spune Iulian. “Iar ea e Zmeurica, mascota Georgianei. Nu exista concurs la care Zmeurica sa nu o fi insotit pe Geo. Pâna acum, când, inainte de a pleca spre Cali, domnul profesor Cristi Nemteanu i-a spus Georgianei ca mai bine o lasa pe Zmeurica acasa, ca nu cumva sa o taie si sa o desfaca aia pe la vama in cautare de droguri sau alte chestii. Greu, foarte greu s-a despartit Geo de Zmeurica! N-a fost zi in care sa nu ma sune si sa nu ma intrebe ce face Zmeurica. Uite, pâna si rochita a trebuit sa-i fac, obligatoriu de culoarea zmeurei”, zâmbeste Cici, in timp ce o mângie pe Zmeurica.

Ficatei all inclusive

De la Mondialele de cadeti din Columbia, Georgiana Anitei nu va veni direct acasa. Dupa o zi petrecuta la Izvorani isi va lua zborul spre Tbilisi pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European. In Bacau va ajunge de-abia pe 4 august. Iulian si Cici se gândesc inca de pe acum la o petrecere surpriza. Pasionat de chitara, Iulian ar putea cânta “Fetele lui tata”, ca tot ii plac melodiile de altadata. Iar Cici sigur va gati salata de vinete si ficatei: “Georgiana ar mânca ficatei dimineata, la prânz si seara”. In program ar putea figura si o iesire, undeva la o piscina. “Apropo de piscina”, isi aminteste mama campioanei mondiale: “Pe când avea doar un an, Georgiana a sarit intr-o piscina, undeva la Margineni, de ne-am speriat cu totii. Dar nu a cazut, ci a sarit direct in apa. Noroc cu taica-su ca a sarit imediat dupa ea sa o recupereze. Era curajoasa si hotarâta de mica”. Uite cum, uneori, drumul spre o medalie de aur la Mondiale in proba de triplusalt incepe cu un salt mai mic. Nu in groapa cu nisip, ci in piscina.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Bravo ei, sa isi dubleze medalia la competitia europeana ce urmeaza, dar sa aiba grija si de sanatate pt ca acum incepe marea lupata. Cine stie, peste vreo 5 ani vom avea o campioana olimpica si mondiala la triplu salt. Aaaa, poate gasesc si autoritatile noastre vreo recompensa pt asa ceva, dar una pe masura titlului dobandit, nu praf in ochi. Asa ii puteti motiva sa continue si sa ne reprezinte tara

LĂSAȚI UN MESAJ