În iunie, elevii lui Șerban Neamțu se vor lupta la turneul semifinal pentru accederea în finala campionatului

Cresc copiii, cresc. Și cresc bine. Drept dovadă stă și calificarea în primele opt formații din țară la juniori E. Campioană județeană la acest nivel de vârstă, echipa Academiei FC Bacău „Cristian Ciocoiu” antrenată de Șerban Neamțu a câștigat și etapa zonală desfășurată la finalul săptămânii trecute, pe terenurile Bazei „MAI” din Bacău.

După ce au trecut cu 3-0 de Ceahlăul Piatra Neamț grație golurilor înscrise de Anton, Olteanu și Horvat, băcăuanii s-au impus la trei goluri diferență și în ultimul meci din grupă: 4-1 cu Didi Juniori Iași, prin reușitele lui Anton, Horvat (2) și Fodor. În finală, Academia FC Bacău „Cristian Ciocoiu” a întâlnit câștigătoarea celeilalte grupe, Kids Tâmpa Brașov, iar disputa a fost una memorabilă.

PUBLICITATE

Deși conduși cu 0-2, băcăuanii au egalat prin „dubla” lui Anton, împingând finala în zona loviturilor de departajare, acolo unde penalty-urile transformate de Nicholas Horvat, Rareș Gherasim și Adrian Olteanu, dar, mai ales, intervențiile bravului portar Luca Chișăreanu au permis formației băcăuane să se impună cu scorul de 5-3.

Pentru FC Academia FC Bacău „Cristian Ciocoiu” urmează turneul semifinal din luna iunie, câștigarea sa asigurând prezența în finala de la Buftea, în compania echipei ce se va impune în celălalt turneu semifinal al campionatului. „O primă calificare la un turneu semifinal pentru această generație și, totodată, un moment important pentru acești copii și pentru Academia FC Bacău”, a declarat antrenorul Șerban Neamțu, care a mizat pe următorul lot: Luca Chișăreanu, Rareș Gherasim, Daniele Dumitru, Nicholas Horvat, Ștefan Oancea, Adrian Olteanu, Gabriel Păun, Bogdan Bacalu, Antonel Fodor, David Păduraru, Codrin Oasenegre, Lucian Anton, Luca Întuneric, Rareș Tatomir și Tudor Belciu.

În altă ordine de idei, grupa de vârstă 2005 a Academiei FC Bacău „Cristian Ciocoiu”, pregătită de Radu Ciobanu, a terminat pe locul 5 „Dolphin Cup”, de la Constanța, unde a înregistrat următoarele rezultate: 5-1 cu Zimbrul Chișinău, 1-7 cu FC Voluntari, 1-1 cu Kids Târgoviște, 8-1 cu Constar Vaslui și 6-0 cu Pro Sport Focșani.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. În primul rând felicitări tuturor celor implicați în această frumoasă performanță!! În al doilea rând ar fi interesant ca și autoritățile locale să își îndrepte atenția către acești copii, mai ales în condițiile în care Bacaul este Capitala Tineretului în acest an, chiar dacă vorbim în acest caz de un club privat… Totuși au ajuns în primele 8 echipe din țară la o competiție oficială FRF lângă orașe precum Cluj Napoca, Timișoara, Brașov sau București…

    • foarte interesant ar fi ca autoritatile locale sa isi indrepte atentia catre acesti pusti si asa in rest nu a facut nimic pana acum. chiar ar trebui stabilita o prioritate sa se aloce fonduri pentru ei, ca nu de alta, dar pentru oras in afara plombari – nimic.

  2. Merita felicitati cei de la FC Bacau insa- apropo de comentariile de mai sus- poate ca ar fi bine de precizat ca Academia lui Ciocoiu a fost si in anii trecuti si probabil ca va fi si anul acesta pe lista asociatiilor sportive ce beneficiaza de finantari nerambursabile de la Consiliul Local pe legea 350. Asta ca o precizare, nu ca ar scadea cu ceva meritele celor de la FC Bc

    • Buna. Eu când m-am referit la atenția Autorităților nu ma gândeam in mod strict financiar ci poate o mai mare expunere a acestei performante in contextul anului special al Bacăului. Pentru ca atunci când vor merge la turneul semifinal vor reprezenta orașul, iar adversarii, organizatorii si ceilalți implicați (părinți, etc.) nu vor remarca neaparat ca e echipa lui Ciocoiu sau a altcuiva. Mulțumesc

  3. Apropo de expunere: cei de la FC Bacau Academia Cristian Ciocoiu nici macar nu au stiut sa promoveze faptul ca au gazduit si organizat acest turneu. Sunt varza la capitolul comunicare si marketing. Credeti-ma, stiu ce vorbesc. Pacat ca acolo sunt copii foarte buni si antrenori dedicati. Din pacate, exista mult dezinteres mai sus, altfel nu-mi explic

  4. Unde se vor duce acesti tineri fotbalisti peste cativa ani ? Aerostar, SC.Bacau, CSSM Bacau, Foresta Su’ceava, Miroslava sau Pascani ? Cei mai buni vor fi, probabil, la Botosani sau la Iasi… Asta e fotbalul in Bacau. Cred ca solutia e cotizarea benevola, pe langa sponsorii cati mai sunt. Se poate face o campanie de ajutor pentru fotbalul bacauan, iar cine vrea sa doneze, cat vrea sa doneze si cand vrea sa doneze sa o poata face la sediul clubului. Dar cine vrea sa-si pastreze anonimatul, ar trebui sa poata dona sume mici in cutiile sau bolurile din diverse magazine, baruri, localuri. Campania trebuie sa poarte un nume si toti bacauanii sa stie ca pot face acest lucru pentru sustinerea unei prime echipe a Bacaului. Trebuie sa se doreasca (bineinteles, nu de catre toata lumea, ci numai de catre iubitorii de fotbal) si sa se incerce aducerea unei echipe bacauane in liga 1 ! Daca si Organele Locale vor dori, in limita de 5% anuntata de Guvern, sa contribuie cu ceva, cu atat mai bine. Ar trebui si niste samnaturi pe tabele, plus on-line, ca sa se vada ca mai sunt si iubitori de fotbal dispusi sa se rupa cate ceva din contractele cu panselute si pavele. In concluzie, toti factorii de fotbal trebuie sa se uneasca si sa stabileasca echipa fanion a orasului, iar celelalte echipe sa aiba roluri clare de promovare a tinerilor fotbalisti. Daca nu, vor imprumuta toti Proiectul de la SC Bacau: “Fotbal, fara nimic 1”.

LĂSAȚI UN MESAJ