-multi dintre participanti au aflat de eveniment din mass media si prin intermediul SMS-urilor sau al e-mail-urilor trimise de organizatori

Peste o suta de participanti – absolventi si angajatori, deopotriva – au fost inregistrati joi, 9 iulie, la Sala de Sport a Universitatii „Vasile Alecsandri”, la Bursa Locurilor de Munca, organizata de Camera de Comert si Industrie (CCI) Bacau. Initiata in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean, Universitatea „Vasile Alecsandri”, Universitatea „G. Bacovia” si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, actiunea face parte din proiectul „Integrarea pe piata muncii a absolventilor 2015. Facilitatile fiscale oferite de stat”.

Cele câteva zeci de firme au venit cu oferte din domenii diverse, de la industria alimentara, aeronautica, la comert, servicii etc. „Suntem in deficit de personal – muncitori calificati in meseriile de electrician, mecanic, lacatus. Acum, incercam sa realizam o baza de date, colectam CV-urile, dupa care vom face selectia”, a declarat Ramona Popa, manager resurse umane la Agricola International Bacau.

„In principal, cautam electricieni pentru lucrari la partenerii nostri, dar avem oferte de angajare si pentru economist, ingineri vânzari, tehnicieni service etc”, spune Cristina Hârtescu, reprezentanta fimei Elron Bacau.

Lucian a venit tocmai de la Ungureni, satul Zlatari. Are doar 19 ani si ar dori sa-si gaseasca de lucru in Bacau, desi are o sora care lucreaza in Italia si s-ar fi putut duce se munceasca acolo. „Tocmai asta nu vreau, dorinta mea este sa muncesc aici. Si nu neaparat in agricultura, desi am terminat Liceul agricol din Parincea. Stau la tara, dar daca voi gasi de lucru in Bacau, am posibilitatea sa ma mut aici fara probleme”, a declarat Lucian Ciorneag, din Ungureni. Cu el era si o tânara care inca nu terminase studiile. „Sunt eleva la Pedagogic – Stiintele Naturii si cred ca o sa urmez facultatea, aici sau la Iasi, dar am venit sa vad cum se organizeaza o bursa pentru absolventi, invat cum se face un CV, cum se participa la un interviu de angajare etc”, spune Ioana Andrei, eleva din Ungureni.

La rândul lor, Stefania Palistan (22 de ani) si Ancuta Vizitiu (21 de ani), ambele din Bacau, au absolvit facultatea – Stiinte Economice -, urmând a si le completa cu studiile de Master, iar acum sunt in testarea pietei fortei de munca. „Noi terminasm liceu de mate-info si am zis sa continuam studiile tot in domeniul cifrelor. Mai avem de invatat mult de acum incolo. Am fost anuntati pe e-mail ca va avea loc Bursa si, momentan, suntem optimiste. Suntem constiente ca se va gasi greu de lucru. Vrem sa vedem ce ne ofera angajatorii aici”, ne-au spus cele doua absolvente. In cea de-a doua zi a Bursei, vineri, 10 iulie, vor avea loc sesiunile de interviuri dintre firme si absolventi, pe parcursul intregii zile. In plus, saptamâna viitoare, se vor defasura Burse ale Locurilor de Munca si la Onesti si Moinesti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ