Consiliul local a aprobat noi criterii pentru acordarea subvențiilor la abonamentele pentru transportul în comun.

Hotărârea a intrat în vigoare începând cu data de 1 iulie. Decizia luată se dorește a veni în sprijinul și a altor categorii de pensionari, care depășesc cuantumul de 1 800 de lei, până la care se acordă gratuitate la transportul în mijoacele de călătorie în comun. Concret, s-au introdus niște tarife la abonament, raportate progresiv la prețul unui bilet de autobuz.Cei care au o pensie între 1 801 și 2 500 de lei, pentru un abonament lunar, cu număr de călătorii nelimitate, vor putea plăti de acum doar echivalentul a 2 bilete. Adică 5,4 lei pe lună. La o pensie între 2 501 la 3 200, se ajunge la 8,1 lei pe lună. Până la 3 900 se ridică la 10,8 lei lunar.

Limita este calculată până la o pensie de până la 5 000 lei, la care abonamentul costă 16,2 lei. Celelalte categorii de călători, care prin lege au reduceri sau gratuități, vor beneficia în continuare de aceleași drepturi dobândite.

Iulian Molner

„Adică de luna asta, că eu am 2 200 pensie, nu mai plătesc 40 de lei ci doar 5 lei jumate? Păi cum să nu fie bine? Pentru mine, să știți că e cam scump 40 de lei, că tot de nevoie umblu. Nu mă plimb cu autobuzul. Abonamentul expiră pe 13. Deci dau numai 5…6 lei!”

 

Petru Bocăneală

„Păi la mine e 2 000 de lei. Și de când intră în vigoare? De azi adică? Păi eu am luat deja abonament.De-acuma pe luna viitoare dacă nu se răzgândesc. Înseamnă că e ceva bun. Nu vedeți, toate s-au scumpit! Chiar începe să-mi placă primarul ăsta. Am văzut că a băgat mașini de astea noi să aspire gunoiul de pe trotuar, spală străzile de praf… Autobuzele circulă bine. Mă mai inervează câtodată astea când trec goale și e aglomerație, și scrie pe ele cursă specială.”

Rodica Movilă

„Ei, cine are 5 000 pensie e lucru mare. Nu cred că mai are nevoie de abonament. Dar asta este. E foarte bine că se face mai ieftin. Eu nu prea circul mult. De două-trei ori pe săptămână. Nu sunt pretențioasă cu aerul condiționat. Mergem așa, cum ne-am obișnuit de când eram tineri.”

Ion Ciohodei

„E bine că se mai gândesc și la noi. N-am beneficiat de gratuitate pentru că depășeam maximul pe care l-au stabilit ei. Îmi expiră abonamentul săptămâna viitoare. Acuma, dacă plătesc 5,5 lei, pot să plătesc pentru 3 luni? Să scap de o grijă? E convenabil. Trebuie să mă interesez, ca să încarc cardul. Transportul e foarte bun. Eu nu circul în orele când este aglomerație. Acum mă duc până în oraș că trebuie să rezolv ceva. Nu mă mai grăbesc. Sănătate și să auzim mai mult de bine.”

Necunoscut

Nu pot să spun cât am pensia, dar pot să vă spun că e destul de mare în comparație cu media. Cu autobuzul nu prea merg, iar când o fac îmi iau bilet. E bine că s-a dat acest ajutor, dar eu nu-mi iau abonament, nu am ce face cu el.

Ioan Petrea

„Sunt pensionar pe bicicletă. Cât e frumos și vreme bună, pedalez. Merg și cu autobuzul. Plătesc 57 de lei abonamentul. Mă încadrez ceva puțin peste 2 500. După 47 de ani și jumătate, vechime, plătit toate dările la stat, m-au scos cu 2 000 de lei la pensie. Noroc că au mai luat în calcul niște ani de grupă și niște sporuri. Dacă plătesc numai 8 lei abonamentul chiar e bine. Sunt nemulțumit de transportul în comun. În ce sens. Nu mă deranjează că un autobuz e mai vechi, altul că e condus de parcă transportă saci de cartofi, dar dacă e fixat un program, de ce nu se respectă? Uitați! Vin câte două-trei odată. Și după aia… tot stai.”

Dumitru Coman

S-au gândit ei să mai dea ceva? Am o părere proastă. Și la ăia cu pensii de 5 000 mii? N-are nimeni nevoie de asemenea pomeni. Și ce sume mari! Ca la ăștia care au copt-o în guvern cu 50 de bani la litrul de benzină. Au dreptate cei care critică și spun că ajutoarele trebuie date la cei care chiar au nevoie. Cu pensie mică. Nu la cei care dacă abia merg cu autobuzul de două ori pe lună. Degeaba își fac campanie electorală la forma asta. Chiar suntem luați toți de proști?

Maria Haidău

Autobuzele circulă bine. Sunt ore când se mai stă mult în stație. Poate și din cauza caniculei. Folosesc autobuzul doar când este nevoie. Alaltăieri am fost la Împozite și Taxe, acum merg la medic să-mi dea o rețetă. Am abonament gratuit. Pensia e mică, Nu știu cum m-aș descurca, să plătesc de fiecare dată bilet.

Necunoscut (nu a vrut să fie nici fotografiat)

Domnule, eu am pensie suficientă. Recunosc, nu merg cu autobuzul și chiar nu mă interesează problema asta.

Ion Dascălu

„Am muncit ani mulți. Și duminicile, și de sărbători. Dar când era 23 August, 1 Mai, ieșeam să defilăm. Cei ca mine suntem învățați cu puțin. Cei care au mai mult nu se satură, și oricât le-ai da, nu le ajunge niciodată. Dacă tot se face reducere la transport, sigur o să fie unul cu bani, care să-și scoată abonament, numai ca să se laude cu el. Eu mai merg pe jos. Nu mai dau 6 lei pe abonament pentru că nu mai am unde mă duce. Stau cu leatul meu pe bancă.”

Ionela Hogaș

„Încă nu am ieșit la pensie dar am rude. Însă am o nelămurire. În ce constă facilitatea, dacă cel cel care are o pensie de 5000 de lei plătește 16 lei pentru abonament, iar cel care câștigă jumătate, plătește 8 lei? Cine are o pensie mare, dobândită pe merit, profesor, medic, credeți că apreciază gestul caritabil făcut de consilierii locali, tot din banii publici ? Nu-i văd eu mergând cu autobuzul, cum nu văd niciun consilier apelând la acest serviciu, vital pentru cetățenii unui oraș.”

Vasile Ciobanu

Eu am avut abonamente gratuite dar mi le-a anulat primarul. Ce să cred? I s-a părut că sunt prea bogat! A întors-o ca în gară la Ploiești? Acuma, orice se dă oricum e bun. Populația e sărăcită, vai de capul ei! Nu e de vină nici Putin, nici Răposatul de situația în care a ajuns România. Vina o poartă cei pe care i-am ales. Toți au promis, și ăsta-i rezultatul! Ce pensii și-au făcut ei, și ce pensie am eu, de 1 900 de lei, după 47 de ani vechime? Aștia-s bani de trăit azi? Nu-mi vine să cred că am ajuns să le mulțumesc, că pot să cumpăr un abonament cu 6 lei. Că de multe ori am luat-o pe jos. Bine, e plătit tot de noi, din taxe și impozite. ”

Sunt sigur că dacă urmăriți desfășurătorul acestui sondaj, sunteți îndrepătățiți să vă dați cu părerea. Nu vă oprește nimeni!

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE