Gabriela Manea si Adrian Brezan, alaturi de elevii lor de la CSS Bacau. Foto: Ioan Bisca

O noua provocare pentru antenoarea Gabriela Manea. Poate cea mai importanta din intreaga cariera! Dupa ani in care a antrenat, pe rând, echipe de Senioare, de Tineret si de Junioare, fosta mare jucatoare a Stiintei din perioada de aur a handbalului feminin bacauan a decis ca este momentul sa-si concentreze atentia asupra bazei piramidei. Astfel, din aceasta toamna, doamna profesor Gabi Manea a preluat grupele de vârsta 2006-2008 ale CSS Bacau. Totodata, ea a pus bazele unei scoli private, intitulate, sugestiv, ABC Handbal ce-si va deschide portile mâine, 23 octombrie, pentru toti copiii cu vârste cuprinse intre 9 si 12 ani care vor sa deprinda minunatul alfabet al sportului cu mingea mica.

– Sa incepem cu activitatea dumneavoastra de la CSS Bacau. Cum ati luat decizia de a… reveni la scoala si de a incepe chiar cu clasa l?

-Decizia a avut la baza o dorinta mai veche de a mea: aceea de a lucra cu copiii. Este stiut: copiii mici iti provoaca bucurii imense. Te incarca cu energie si simti ca pleci mai tânar de la sala. Sigur, si responsabilitatile tale, ca profesor sau ca antrenor sunt insemnate, dar satisfactiile nu au pret. Dorinta mea a fost sa incep cu clasele I si a II-a si aici vreau sa-i multumesc pentru sprijin domnului director Marius Capusa, care imi sustine toate ideile. Vreau, totodata, sa subliniez si sprijinul cadrelor didactice de la Scoala “Ion Creanga”, acolo unde ne desfasuram antrenamentele: doamna Florentina Vieru si domnul Mihai Sava.

PUBLICITATE

-Nu e greu lucrul cu copiii care de-abia pot tine o minge in mâna?

-Tot ce-i greu e si frumos. Sigur, e putin probabil ca toti din aceasta grupa sa ajunga departe in handbal, dar acesta este un risc asumat. Sa stiti, insa, ca am ochit deja vreo trei fetite care promit foarte mult. Dupa cum duc bratul, dupa cum alearga, dupa cum se misca, e clar ca au potential.

-Poate ca intr-o zi, ele si altele ca ele vor ajuta handbalul feminin bacauan sa revina acolo sus, unde a fost ani la rând.

-Pentru mine ar fi o implinire extraordinara. Sa iau niste copii de la zero la CSS Bacau si sa-i pot canaliza spre o cariera de succes la nivel de seniorat. Ce bucurie ar fi putea fi mai mare?
-Cum se prezinta aria de selectie?

-La nivelul claselor I si a II-a, baza de selectie este foarte ofertanta, iar explicatia e simpla: intre 2006 si 2008, natalitatea a fost foarte ridicata deoarece perioada respectiva a coincis cu una de crestere economica.

-Sa trecem la urmatorul nivel de vârsta si de instruire: ABC Handbal. De când v-a incoltit ideea unei scoli de handbal private?

-Ideea e mai veche. De altfel, m-am mai implicat intr-un proiect oarecum asemanator, cu ani in urma, atunci când am demarat, alaturi de Gabi Armanu, Top Handbal. Ulterior, datorita circumstantelor, m-am retras, insa nu am abandonat ideea. Noul proiect, ABC Handbal are, insa, un profil oarecum diferit.

-In ce sens?

– E o scoala de handbal orientata catre copiii cu vârste cuprinse intre 9 si 12 ani, atât fete cât si baieti, care nu vizeaza neaparat performanta sportiva. Daca din ei va iesi vreun Karabtic, cu atât mai bine. Esentiala este, insa, ideea de miscare in cadru organizat.

-Care va fi programul de antrenamente?

-Impreuna cu colegul meu, Adi Brezan vom lucra initiere in handbal de doua ori pe saptamâna, lunea si vinerea, in intervalul orar 16.00- 17.30, la sala de sport a Colegiului National “Gheorghe Vrânceanu”. Miercurea, in schimb, vom efectua, alternativ, dar si optional, antrenamente de ateltism si de inot. Ma ocupa si tinuta copiilor deoarece la aceasta vârsta, un program de pregatire precum cel mentionat mai sus, le dezvolta si capacitatea pulmonara si cea cardiaca.

-Am inteles ca primul clopotel va suna vineri.

-Intr-adevar, vineri, deschidem portile ABC Handbal si speram ca alaturi de noi sa vina câti mai multi copiii. Sunt increzatoare in acest proiect si va marturisesc ca deja ma gândesc la un prim cantonament la iarna. Dar nu un cantonament ca pe vremuri, ci unul care sa includa drumetii si tot felul de idei menite sa-i faca fericiti pe copiii de la ABC Handbal.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ