13 iunie 2024
CulturăA X-a ediție a Clubului de lectură "Nosce te ipsum"

A X-a ediție a Clubului de lectură “Nosce te ipsum”

Într-un cadru prietenos și educativ, în Sala Multimedia a Bibliotecii Județene „Costache Sturdza” Bacău, a avut loc cea de-a zecea ediție a Clubului de Lectură „Nosce te ipsum”. Invitat special pentru acest eveniment a fost psihologul Daniela Anton, profesor la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

La acest eveniment, beneficiarii au fost 21 de elevi din clasele a IX-a și a X-a de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, coordonați de doamna profesoară Călina Stroe. Activitatea a început cu un tur de familiarizare al elevilor în cadrul Compartimentului de Împrumut la Domiciliu, oferindu-le oportunitatea de a explora bogăția de resurse oferite de bibliotecă.

Diana Manafu, a susținut o prezentare-sinteză captivantă a cărții „Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” scrisă de Robin S. Sharma, un best-seller la nivel internațional. Această lucrare a fost aleasă cu grijă pentru a servi drept sursă de inspirație și reflecție pentru adolescenții prezenți. Cartea a devenit un model de dezvoltare personală, oferind metode și tehnici practice pentru atingerea scopurilor și visurilor.Cele “10 ritualuri ale unei vieți vibrante” au fost prezentate cu exemple concrete, acoperind aspecte precum solitudinea, îngrijirea corpului, alimentația sănătoasă, căutarea cunoașterii, reflecția personală, trezirea devreme, influența muzicii, puterea cuvântului vorbit, caracterul congruent și simplitatea.

Elevii, ghidați de doamnele Daniela Anton și Călina Stroe, au avut ocazia să își exprime opiniile privind impactul acestei colecții în materie de optimizare personală asupra vieții lor. Prin discuții profunde, au evidențiat modul în care principiile din carte pot fi integrate în viața lor cotidiană, evidențiind voința și auto-disciplina ca trăsături esențiale în atingerea obiectivelor personale.

În încheierea evenimentului, Daniela Anton, psihologul invitat, a subliniat importanța stabilirii scopurilor și obiectivelor în această etapă de dezvoltare a adolescenților. A încurajat tinerii să abordeze cu bucurie procesul de autocunoaștere și să abrace sentimentul de bucurie în cadrul acestei călătorii a devenirii și expansiunii personale. Ediția a X-a a Clubului de Lectură „Nosce te ipsum” s-a dovedit a fi o experiență educativă profundă și motivantă pentru tinerii participanți.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri