16 iulie 2024
ActualitateA treia șoferiță beată implicată într-un accident de circulație luna aceasta

A treia șoferiță beată implicată într-un accident de circulație luna aceasta

La data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 01.30, Secția 2 Poliție Rurală Moinești a fost sesizată cu privire la producerea unui eveniment rutier în comuna Solonț, soldat cu pagube materiale. Din primele cercetări a rezultat că o femeie în vârstă de 30 de ani, din județul Timiș, a intrat în coliziune cu un utilaj agricol staționat pe marginea părții carosabile. Avarierea atât a autoturismului cât și a utilajului agricol a fost inevitabilă.

Conducătoarea auto, în urma testului cu aparatul alcooltest, a prezentat un rezultat de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost transportată la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei. După administrarea probelor, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Moinești au decis reținerea femeii pentru 24 de ore și au introdus-o în Arestul I.P.J. Bacău.Cercetările sunt în desfășurare în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Aceasta nu este singura situație de acest gen în județul Bacău, deoarece la data de 8 noiembrie, o femeie în vârstă de 36 de ani, din municipiul Bacău, a provocat un accident pe strada I.L. Caragiale. Aceasta nu s-a asigurat la schimbarea direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un tânăr de 29 de ani. Șoferița a fost testată și a prezentat o concentrație de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Într-un alt incident rutier petrecut la Sascut, pe 7 noiembrie, o femeie în vârstă de 50 de ani a provocat un impact cu un autobuz. După investigațiile poliției, s-a constatat că aceasta avea o concentrație de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, depășind limita legală admisă.

Aceste evenimente tragice subliniază necesitatea sporirii vigilentei șoferilor și implementării unor măsuri suplimentare pentru prevenirea conducerii sub influența alcoolului pe drumurile publice. Conducerea responsabilă și respectarea regulilor de circulație rămân prioritare pentru siguranța tuturor participanților în trafic.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri